Live

În sectorul 5, elevii vor fi monitorizaţi prin GPS

Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Pentru liniştea părinţilor ai căror copii urmează cursurile școlilor din sectorul 5 al Capitalei, primăria vrea să introducă un sistem IT de monitorizare a elevilor prin dispozitive speciale cu senzor GPS, scrie Profit.ro.

În acest fel, părinţii care vor să urmărească fiecare pas al copiilor, vor putea vedea, în orice moment, dacă aceştia se abat sau nu de la drumul parcurs zilnic spre şi dinspre şcoală.

Sistemul va permite monitorizarea a cel puţin 10.000 de elevi, iar supravegherea se va face doar în baza acordului reprezentantului legal al copilului.

Aplicația de monitorizare va fi compatibilă cu orice tip de dispozitiv echipat cu senzor de localizare ca smartwatch-ul, smartphone-ul sau tableta.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Piedone îi răspunde lui Cîrstoiu: „Despre sterilete poate să vorbească oricine. Nu-și văd bârna din ochi, fiind timizi de paiul meu”

Invazie de ploșnițe într-o școală din București. Părinte: „Când ajunge copilul acasă îl dezbrac afară, îl verific. Nu e normal”

Incendiu puternic în Sectorul 5 al Capitalei: Patru case au fost cuprinse de flăcări

Nicușor Dan, despre Planul de Mobilitate Urbană: „Nu am avut până acum o hartă a şcolilor şi a numărului de elevi care învaţă în ele”

Partenerii noștri