Video Invazie de ploșnițe într-o școală din București. Părinte: „Când ajunge copilul acasă îl dezbrac afară, îl verific. Nu e normal”

Data publicării:
plosnite
Administratorul recunoaște că în școală se duce o luptă cu ploșnițele. FOTO: Captură Digi24

Este alertă într-o școală din Sectorul 5 al Capitalei. Părinții se plâng că sunt ploșnițe în clase, pe care copiii le-ar aduce acasă pe haine și ghiozdane. Într-un răspuns pentru Digi24, Primăria Sectorului 5 confirmă că ploșnițele au reapărut, după două ture de dezinsecție.

Primele semnale de alarmă, spun părinții, au început în urmă cu aproximativ trei săptămâni, când au descoperit că cei mici au semne pe piele. Sub protecția anonimatului, unul dintre părinți a povestit despre situația cu care încă se confruntă.

Părinte: „Știu toți părinții, copilul meu a observat, el a făcut o poză, m-a și sunat după ce a văzut și după ce mi-a trimis poza să îmi comunice. Îl verific în primul rând de la îmbrăcăminte, încălțăminte, până la caiete, cărți, ghiozdan. Când ajunge acasă, practic, îl dezbrac afară, iau toate hainele la controlat, toate cărțile, apoi el intră în casă, la duș și apoi se îmbracă. Nu este normal să facem acest lucru în fiecare zi.”

Administratorul recunoaște că în școală se duce o luptă cu ploșnițele

Că în școală se duce o luptă cu ploșnițele, o recunoaște chiar administratorul într-o înregistrare cu o cameră ascunsă.

Reporter: „Stați să vă spun de ce sunt aici! Sunt niște reclamații făcute de părinți.”

Administrator: „Da, știu, da.”

Reporter: „Știți la ce mă refer, la ploșnițe. S-a făcut dezinsecție?”

Administrator: „A doua tură vineri. Acum așteptăm să vedem, mai facem peste o săptămână. Dar s-a făcut din momentul în care au apărut, de pe 29 februarie, pe întâi s-a făcut prima. La două săptămâni am făcut a doua tură, adică vineri. Au fost în anumite clase. În primă fază am făcut pe toată suprafața școlii, subsol, tot. La a doua tură am făcut doar la etajele unde au reapărut. Și așteptăm să vedem cât durează toată treaba, dacă mai facem încă o tură.”

Reporter: „Și se mai țin ore de curs acolo, acum?”

Administrator: „Da, am făcut vineri seară, în 24 de ore.”

Părinții spun că se tem și pentru faptul că ploșnițele sunt aduse de la școală, acasă.

Părinte: „Vă dați seama că ne temem că, na, ne temem, toată lumea fuge de așa ceva. Geaca în saci, ghiozdanul în sac, până a doua zi. Mă tem, că na, sunt atâtea probleme pe care le poate da această insectă.”

Părinte: „Da, verific ghiozdanul și așa, să văd să nu fie pe haine, că așa se pot transmite, să le ia, să le aducă acasă.”

Reacția Direcției de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 

Într-un răspuns pentru Digi24, Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 spune că prima dezinsecție s-a făcut la începutul acestei luni într-o singură sală de clasă, iar la aproximativ două săptămâni distanță, a fost din nou semnalată existența insectelor, iar procedura de dezinsecție a fost reluată.

Și Inspectoratul Școlar București a precizat pentru Digi24 că a fost informat de situație și se încearcă eliminarea ploșnițelor, dar fără să le afecteze copiilor cursurile. Conducerea școlii Gimnaziale „Ion I.C.Brătianu” a refuzat să ofere un punct de vedere.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri