Live

Eroare la compania de salubritate din Iaşi. Cum s-a trezit un român cu 131.000 de lei în cont

Data actualizării: Data publicării:
Foto. Shutterstock

Compania de salubritate din Iaşi cere poliţiei să-l identifice pe cetăţeanul căruia i-a trimis, în urmă cu mai bine de un an, 131.000 de lei. Banii ar fi trebuit să ajungă la firma care livrează combustibil, însă aceasta a transmis un număr de cont greşit.

131.000 de lei reprezintă totalul taxelor de salubritate plătite, într-o lună, de 15.400 de ieşeni. Şi trebuia să achite comsumul de combustibil pentru o perioadă similară. Doar că banii au ajuns în contul unei persoane fizice şi, din martie 2017 până acum, firma de salubritate nu a reuşit să-i recupereze.

Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi: Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi pentru luarea măsurii care se impun, în funcţie de rezultatele acestuia.

-Trebuie să fie puse persoane care sunt competente pentru aşa ceva. Banii ăştia să îi pună în alt cont fără să nu... Nu mi se pare normal.

-Se mai întâmplă să greşeşti. Adică mi se pare că e firească şi greşeala celui care a pus banii şi i-a transferat greşit în contul ăla.

-Cum să greşeşti? Nici cu o mie nu greşeşti.

Într-o primă fază, firma de salubritate a dat în judecată cele două bănci prin intermediul cărora a trimis banii. Tribunalul a considerat că nu este vina instituţiilor, atâta timp cât acestea au virat sumele în contul indicat. Compania a contestat decizia şi a cerut ajutorul poliţiei, deoarece băncile refuză nu doar să recupereze banii, ci şi să facă public numele celui care, din câte se pare, i-a și cheltuit.

Prof. Univ. dr. Vasile Cocriş, specialist domeniul bancar: Din punct de vedere tehnic, banca este exonerată de răspundere dacă titularul şi contul corespund. Deci sunt două elemente cheie: numele titularului de cont şi un număr de cont.

Firma de salubrizare deserveşte municipiul Iaşi şi 31 de comune din judeţ. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 64 de milioane 680 de mii de lei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nemaiîntâlnit! Câți bodyguarzi ”l-au apărat” pe Dan Șucu de jurnaliști după Rapid - Craiova! Oamenii patronului, mesaj pentru presă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat care abia ieșise din închisoare s-a întors după gratii după ce a fost prins de polițiști cu heroină în buzunare

PSD Iaşi a depus listele de candidaţi la locale. Balanișcu spune că e „omul care îl poate scoate pe penalul Mihai Chirica din Primărie”

Un polițist din Iași a fost mituit de 4 ori într-o singură lună de șoferii opriți în trafic

Un băiat de 14 ani și-a recăpătat vederea după ce s-a confruntat cu o tumoră oculară de 8 centimetri timp de 5 ani

Partenerii noștri