Live

Au reapărut știrile false despre mobilizarea rezerviștilor români. Precizările MApN

Data actualizării: Data publicării:
Au reapărut știrile false despre mobilizarea rezerviștilor români. Foto: GettyImages

Au reapărut informațiile false despre mobilizarea rezerviștilor români pentru război. Mai multe persoane au postat pe rețelele de socializare documente despre care spun că sunt ordine de încoroporare sau de mobilizare. Lucru neadevărat, precizează ministerul român al Apărării, care explică ce sunt acele documente, de fapt.

Dana Costache, jurnalist Digi24: Reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale au precizat că au identificat recent în mediul online, pe mai multe rețele sociale postări alarmiste privind ordine de chemare pentru clarificarea situației militare, ordine emise de centrele militare județene și de sector, la începutul acestui an, sau pe parcursul anului trecut.

Oficiali din MApN au precizat clar că nu sunt motive de îngrijorare pentru persoanele vizate, nu este vorba de încorporarea, concentrarea sau mobilizarea persoanelor respective.

Este o activitate de rutină, o activitate constantă pe care o desfășoară anual centrele militare județene și de sector, pentru actualizarea bazelor de date militare.

Așadar, procedura nu are nicio legătură cu situația de securitate din apropierea granițelor României.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prima serie de recrutare pentru Armată din acest an. Cei mai mulţi dintre candidaţi nu au trecut proba fizică și examenul medical

Zelenski a promulgat legea mobilizării care a provocat un scandal uriaș în Ucraina

Mai multe drone au zburat deasupra bazei Mihail Kogălniceanu. MApN: „Au fost aplicate contramăsuri de tip război electronic”

Armata israeliană mobilizează două divizii de rezervişti pentru noi operaţiuni în Gaza

Partenerii noștri