Armata israeliană mobilizează două divizii de rezervişti pentru noi operaţiuni în Gaza

Data publicării:
militari israelieni inarmati
Armata israeliană anunţă că va chema în curând două divizii de rezervişti pentru operaţiunile din Gaza. Foto: Profimedia

Armata israeliană anunţă că va chema în curând două divizii de rezervişti pentru operaţiunile din Gaza, unde desfăşoară un război împotriva grupării militante islamist Hamas, potrivit Reuters.

„În conformitate cu evaluarea situaţiei, IDF (Forţele de Apărare Israeliene) cheamă aproximativ două brigăzi de rezervişti pentru activităţi operaţionale pe frontul din Gaza”, a precizat armata, deşi nu a oferit detalii suplimentare.

La începutul acestei luni, Israelul a retras unele forţe din Gaza, spunând că trupele se vor pregăti pentru operaţiuni suplimentare în teritoriu, inclusiv în zona sudică a oraşului Rafah, unde s-au adăpostit peste un milion de oameni, notează Reuters, citată de Agerpres.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a promis să evacueze civilii din Rafah înainte de orice incursiune menită să zdrobească batalioanele Hamas de acolo, dar acest lucru a făcut prea puţin pentru a potoli îngrijorarea internaţională cu privire la asaltul planificat. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri