Live

De ce a luat foc școala 124 din București. Ce spun pompierii

Data actualizării: Data publicării:

Școala 124 din sectorul 5 al Capitalei, care a ars la începutul acestei săptămâni, a luat foc din cauza rețelei electrice vechi, potrivit pompierilor. Clădirea fusese reabilitată, dar instalația electrică nu a fost schimbată în totalitate, fiind făcute îmbinări între vechea instalaţie şi noua instalaţie.

S-a făcut o excludere a cauzelor, pentru că existau mai multe posibilități. De altfel, de aceea au avut pompierii nevoie de câteva zile pentru a stabili cauza preliminară.

Rețeaua electrică a școlii ar fi trebuit să fie înlocuită în totalitate în anul 2001, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit ISU, au fost făcute câteva improvizații, deoarece nu au fost înlocuite toate cablurile electrice cu unele noi.

Cablurile vechi ar fi cedat și astfel ar fi izbucnit incendiul care a distrus școala 124. Toate clasele au ars în întregime, iar pompierii au avut nevoie de mai multe ore pentru a stinge flăcările.

Şcoala 124 nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, conform ISU. La începutul anului şcolar, în septembrie 2017, ISU anunţa că nicio şcoală din sectorul 5 nu are astfel de autorizaţie, iar primarul Sectorului 5, unde se află şcoala, invoca inclusiv situaţia acestei instituţii de învăţământ.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Incendiu puternic la fațada unui bloc în construcție, în București. Fumul gros se vede de la câțiva kilometri

Incendiu uriaș la un bloc din Rădăuți. Flăcări și degajări mari de fum la acoperișul imobilului

Imaginile exploziei dintr-un bloc din Craiova. Pompierii caută sub dărâmături eventuale victime. Locatar: Ne-am scos unii pe alții

Incendiu la un bloc din zona Gării Obor din București. Patru persoane au fost duse la spital

Partenerii noștri