Live

Femeia din Galați care și-a ucis în chinuri fetița de 9 ani le-a bătut și pe celelalte două fiice ale ei. A fost arestată preventiv

Data actualizării: Data publicării:
O femeie din Galați și-a ucis în chinuri fetița de 9 ani FOTO: Monitorul de Galați

Cele două surori ale fetiţei de 9 ani care a murit în urma bătăilor primite de la mamă prezintă şi ele urme de violenţă pe corp, după cum a constatat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, care a anunţat Poliţia, în vederea efectuării unei expertize medico-legale şi în cazul lor.

"Urmele pe care le-am văzut asupra celor două fetiţe pe cale le-am preluat ieri reprezentau forme grave de violenţă, motiv pentru care am solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie pentru expertiză medico-legală. Mama copiilor este încadrată în grad de handicap, are un retard mental moderat", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan.

Sursa citată a precizat că instituţia a primit, la începutul anului trecut, o sesizare din partea reprezentanţilor grădiniţei unde învăţa fata cea mijlocie, în vârstă de 6 ani la acea vreme, cu privire la faptul că micuţa prezintă semne de lovituri pe corp.

"Cazul uneia dintre surori, fata cea mijlocie, care se află în prezent la noi, a fost în atenţia noastră în februarie-martie 2023, ca urmare a unei sesizări pe care am primit-o de la grădiniţă, unde fetiţa, în urma unei evaluări medicale de rutină, a prezentat nişte forme de violenţă pe corp. A urmat atunci o anchetă socială şi o evaluare completă a situaţiei. Din toate discuţiile purtate şi din evaluarea făcută a fost vorba despre un incident casnic izolat. Potrivit declaraţiei mamei, susţinută de toţi membri familiei, era un caz izolat, pe care niciunul din membri familiei nu şi l-a explicat, un incident izolat. Familia atunci a susţinut foarte mult ca toţi copiii să rămână acasă, împreună. În urma evaluărilor sociale şi psihologice pe care le-am făcut tuturor membrilor familiei, toţi au dorit şi şi-au asumat ca minorii să rămână acasă", a mai declarat Tania Calcan.

După efectuarea anchetei, DGASPC a anunţat la vremea respectivă şi IPJ Galaţi, iar cazul a rămas în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Galaţi pentru monitorizare.

"Cazul a rămas atunci în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Galaţi, pentru a ne comunica evoluţia cazului şi eventualele situaţii de modificare care pot apărea. Până în acest moment, nu am primit nicio informare privind o modificare a situaţiei de la domiciliul copiilor", a completat Tania Calcan.

Femeia a fost arestată preventiv

Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei luate joi de judecătorii Tribunalului Galaţi.

Miercuri dimineaţă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au demarat o ancheta sub aspectul comiterii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

"Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, reţinându-se că în ziua de 31.01.2024 a survenit decesul unei minore în vârstă de 9 ani, pe raza municipiului Galaţi, existând suspiciuni că moartea acesteia a fost violentă, posibil cauzată de acţiunile mamei sale", conform unui comunicat de presă transmis miercuri de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Mama fetiţei a fost reţinută miercuri.

"La data de 31.01.2024, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus punerea în mişcare a acţiunii împotriva inculpatei V.E. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută de art. 188 alin. (1) Cod penal în referire la art. 199 alin. 1 Cod penal, reţinându-se că, în perioada 26.01.2024 - 30.01.2024, în timp ce se afla în locuinţa din municipiului Galaţi, a exercitat acte de violenţă asupra victimei minore V.E.A, fiica sa, în vârstă de 9 ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu obiecte contondente, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului, care şi-au cumulat efectul (şoc traumatico-hemoragic), conducând în final la producerea directă şi necondiţionată a decesului", potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Câți ani de închisoare a primit fostul ministru al economiei din Kazahstan, care și-a ucis soția bătând-o opt ore într-un restaurant

Incendiu la groapa de gunoi de lângă Galați. A fost emis mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă

Mafia italiană nu-și mai murdăreşte mâinile cu sânge. „Ar fi fost o prostie să credem că nu vor profita de un aflux uriaş de bani”

Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat din închisoare în închisoare

Partenerii noștri