Femeia din Galați care și-a ucis în chinuri fetița de 9 ani le-a bătut și pe celelalte două fiice ale ei. A fost arestată preventiv

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu fata blurata si catuse la maini escortata de doi barbati
O femeie din Galați și-a ucis în chinuri fetița de 9 ani FOTO: Monitorul de Galați

Cele două surori ale fetiţei de 9 ani care a murit în urma bătăilor primite de la mamă prezintă şi ele urme de violenţă pe corp, după cum a constatat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, care a anunţat Poliţia, în vederea efectuării unei expertize medico-legale şi în cazul lor.

"Urmele pe care le-am văzut asupra celor două fetiţe pe cale le-am preluat ieri reprezentau forme grave de violenţă, motiv pentru care am solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie pentru expertiză medico-legală. Mama copiilor este încadrată în grad de handicap, are un retard mental moderat", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan.

Sursa citată a precizat că instituţia a primit, la începutul anului trecut, o sesizare din partea reprezentanţilor grădiniţei unde învăţa fata cea mijlocie, în vârstă de 6 ani la acea vreme, cu privire la faptul că micuţa prezintă semne de lovituri pe corp.

"Cazul uneia dintre surori, fata cea mijlocie, care se află în prezent la noi, a fost în atenţia noastră în februarie-martie 2023, ca urmare a unei sesizări pe care am primit-o de la grădiniţă, unde fetiţa, în urma unei evaluări medicale de rutină, a prezentat nişte forme de violenţă pe corp. A urmat atunci o anchetă socială şi o evaluare completă a situaţiei. Din toate discuţiile purtate şi din evaluarea făcută a fost vorba despre un incident casnic izolat. Potrivit declaraţiei mamei, susţinută de toţi membri familiei, era un caz izolat, pe care niciunul din membri familiei nu şi l-a explicat, un incident izolat. Familia atunci a susţinut foarte mult ca toţi copiii să rămână acasă, împreună. În urma evaluărilor sociale şi psihologice pe care le-am făcut tuturor membrilor familiei, toţi au dorit şi şi-au asumat ca minorii să rămână acasă", a mai declarat Tania Calcan.

După efectuarea anchetei, DGASPC a anunţat la vremea respectivă şi IPJ Galaţi, iar cazul a rămas în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Galaţi pentru monitorizare.

"Cazul a rămas atunci în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Galaţi, pentru a ne comunica evoluţia cazului şi eventualele situaţii de modificare care pot apărea. Până în acest moment, nu am primit nicio informare privind o modificare a situaţiei de la domiciliul copiilor", a completat Tania Calcan.

Femeia a fost arestată preventiv

Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei luate joi de judecătorii Tribunalului Galaţi.

Miercuri dimineaţă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au demarat o ancheta sub aspectul comiterii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

"Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, reţinându-se că în ziua de 31.01.2024 a survenit decesul unei minore în vârstă de 9 ani, pe raza municipiului Galaţi, existând suspiciuni că moartea acesteia a fost violentă, posibil cauzată de acţiunile mamei sale", conform unui comunicat de presă transmis miercuri de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Mama fetiţei a fost reţinută miercuri.

"La data de 31.01.2024, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus punerea în mişcare a acţiunii împotriva inculpatei V.E. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută de art. 188 alin. (1) Cod penal în referire la art. 199 alin. 1 Cod penal, reţinându-se că, în perioada 26.01.2024 - 30.01.2024, în timp ce se afla în locuinţa din municipiului Galaţi, a exercitat acte de violenţă asupra victimei minore V.E.A, fiica sa, în vârstă de 9 ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu obiecte contondente, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului, care şi-au cumulat efectul (şoc traumatico-hemoragic), conducând în final la producerea directă şi necondiţionată a decesului", potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri