Live

Jandarmii din Vatra Dornei ar fi folosit un spray paralizant pentru câini, în cazul bărbatului omorât

Data publicării:

Acuzații de măsluire de probe la vârful Jandarmeriei Vatra Dornei. Familia bărbatului care a murit după ce a fost imobilizat de o patrulă de jandarmi într-un parc din localitate, a făcut o plângere împotriva comandantului instituției.

Avocatul susține că jandarmerița care i-a pulverizat spray lacrimogen bărbatului nu a folosit dispozitivul din dotare, ci unul cumpărat din magazin, mai exact un spray paralizant pentru câini. I-ar fi povestit șefului ei, care i-ar fi ordonat să nu predea polițiștilor flaconul pe care l-a folosit la intervenție, ci unul din dotarea unității.

După ce a aflat aceste informații, familia a făcut o plângere penală împotriva șefului jandarmilor din Vatra Dornei. Parchetul Militar Iași urmează să verifice aceste informații.

În iulie, unui bărbat i-a fost pulverizat spray de jandarmi

În iulie, victima ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicată într-o altercaţie cu jandarmii din oraş. Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit spray. Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă. Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital, potrivit Mediafax.

Potrivit certificatului de deces, bărbatul a murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorie acută. În document, la cauze antecedente apăreau însă şi diagnosticele de peritonită generalizată şi infarct enteromezenteric total. Acesta a fost doar raportul preliminar al medicilor legişţi.

Editor web: Cristina Tudor

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bărbat prins de jandarmi în timp ce încerca să jefuiască un cetăţean străin

Un şarpe de doi metri, găsit în anexa unei gospodării din Mehedinți. Jandarmii au prins reptila și au eliberat-o pe câmp

Un urs a fost văzut în apropiere de București. A fost trimis mesaj RO-Alert

Un pui de viperă a fost găsit într-o clădire de birouri din Mehedinți. Un angajat a sunat la 112

Partenerii noștri