Live

Monumente funerare distruse în Cimitirul Evreiesc din Huși. Primar: Ar putea fi de vină vântul

Data actualizării: Data publicării:

Primarul din Huşi nu crede că-n oraşul lui se poate vorbi de antisemitism. Edilul crede că de vina pentru distrugerea celor 73 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc ar putea fi inclusiv vântul.

În cauză a fost oricum deschis un dosar de cercetare penală in rem, pentru comiterea infracţiunii de profanare de morminte. Rămâne ca poliţiştii să stabilească exact cele întâmplate.

Autorităţile locale caută acum bani pentru a reabilita monumentele distruse.

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huşi, Vaslui: Îmi pare rău că s-a întâmplat în oraşul meu aşa ceva. Nu pot să dau vina nici de o acţiune antisemitism, nici de o mână criminală. Acolo erau toate organele abilitate ale statului care urmau să facă o anchetă, eventual o expertiză. Lucrările în cimitir au fost făcute fără să aibă o consultare tehnică, nu ştim dacă e din cauza alunecărilor de teren, a vântului, a unei mâini, asta nu mă pot pronunţa.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tânăr de 24 de ani, prins de poliţişti conducând o maşină sub influenţa a trei tipuri de droguri

Doctoriță care se joacă pe telefon în loc să consulte, către un pacient care o filmează: Dacă eşti obraznic te trimit în altă parte

Un șofer beat a lovit cu mașina doi polițiști. Bărbatul fusese oprit la control, dar a decis să fugă înainte de a fi testat

Noi informații despre fetița cu arsuri de la Iași. Transferarea ei la București ar putea fi amânată

Partenerii noștri