Live

Patru muncitori au căzut într-un bazin de decantare. Doi au murit

Data actualizării: Data publicării:

Tragedie la o staţie de epurare a apei din judeţul Brăila. Patru muncitori au căzut într-un bazin de decantare, în timp ce încercau să repare o defecţiune tehnică. Din păcate, pentru două dintre victime, medicii nu au mai putut face nimic. În timpul misiunii de salvare, un pompier a alunecat şi a căzut şi el în bazin.

 

Fără măşti de protecţie, cei patru muncitori au intrat în bazinul din hala de pre-tratare a apei pentru a repara o defecţiune.

Fănică Guşatu, tatăl unei persoane decedate: „Erau patru metri adâncime acolo, gaze. Ei au intrat fără mască, fără nimic”.

Silviu Mangiurea, director la Compania de Utilităţi Publice Brăila: „O pompă s-a defectat. I-a chemat mentenanţa să regleze problemele şi au intrat fără masca de gaze, pentru că acolo era mult monoxid de carbon”.

Până la sosirea echipajelor de intervenţie, unul dintre bărbaţi a reuşit să iasă din bazin. Pentru două dintre victime nu s-a mai putut face nimic.

Col.Ion Cristian, şeful centrului operaţional al ISU Brăila: „Una dintre vcitime s-a autoevacuat. Cea de-a doua victimă a fost scoasă de echipajul ISU şi a fost resuscitată şi transportată la Urgenţe. Celelalte două victime, după extracţie şi executarea manevrelor de resuscitare, au fost declarate decedate”.

În timpul intervenţiei, un pompier, deşi era asigurat de colegi, a căzut în bazin.

Col.Ion Cristian, şeful centrului operaţional al ISU Brăila: „În timp ce extrăgea o victimă, a alunecat şi atunci a căzut”.

Pompierul a ajuns la spital, alături de cel de-al patrulea angajat, scos în viaţă.

Dr. Alina Neacşu, director medical al SJU Brăila: „O victimă în vârstă de 26 de ani, inconştient, agitat, diagnosticat cu encefalopatie toxică, care a venit intubat de pe ambulanţă.

Pompierul care a dat primul ajutor

Pacientul este în stare generală bună, dar a fost reţinut pentru urmărire”.

Tatăl unui tânăr care şi-a pierdut viaţa dă vina pe stângăcia echipajelor de salvare.

Fănică Guşatu, tatăl unei persoane decedate: „Prima dată au venit pompierii, a intrat unul acolo, nu putea să-i salte, să-i lege. Au mai chemat unul, nu găseau mască, nu găseau oxigen”.

Insp. Laura Dan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila: „În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală şi ucidere din culpă, urmând a se stabili cu exactitate cauzele care au condus la producerea evenimentului”.

În urma acestui accident, la nivelul judeţului Brăila s-a format o echipă mixtă din inspectori ITM şi poliţişti de la Criminalistică, care vor stabili cu exactitate cine v-a răspunde pentru producerea tragediei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un șofer a murit după ce s-a înfipt cu mașina într-o casă. A făcut o gaură imensă în zid

Intervenții în mai multe județe după inundațiile din țară. Un bărbat izolat de apele crescute a fost salvat de pompierii ISU

Incendiu la o primărie din Argeș. Pompierii spun că focul a fost pus intenționat

Locomotiva unui tren a luat foc în gara din Titu

Partenerii noștri