Live

S-a închis la Poliţie! Realitatea care o contrazice pe ministrul Carmen Dan

Data actualizării: Data publicării:

În judeţul în care poliţiştii sunt chemaţi zilnic să aplaneze, în medie, cel puţin 7 conflicte, posturile de poliţie se închid după ora 16.00 iar mascaţii - cei antrenaţi special pentru a face faţă situaţiilor delicate - nu se află nici ei non-stop la datorie! În Teleorman sunt prea mulţi angajaţi lipsă. În mediu rural, cu greu găseşti un poliţist după ora 16. Carmen Dan dă asigurări că una ca asta nu se întâmplă în ministerul pe care îl conduce. Noul şef al Poliţiei o susţine. Pe teren, lucrurile stau, însă, altfel.

Carmen Dan - ministrul Afacerilor Interne: „Nu există nicio situatie aşa cum nici nu a existat vreo situaţie în care vreun sediu de poliţie să se fi închis la ora 16. Vă asigur de lucrul acesta!”

Ministrul de Interne pare să nu ştie că realitatea o contrazice. Mai ales în afara oraşelor, unde la poliţie se închide mai repede decât la magazinul sătesc. După ora 16 nu mai găseşti pe nimeni. De exemplu în Teleorman...

Este chiar ora 18.00 şi dacă ai o problemă în Siliştea Gumeşti şi vrei să ajungi la postul de poliţie, vei găsi uşa închisă.

Efectiv a fost pus lacătul pe uşă.

Localnicii ştiu că există doi poliţisti în satul lor şi că nu au colegi care să preia tura pentru un program permanent.

La 10 kilometri distanţă, în altă localitate, 2.000 de oameni s-au împăcat cu ideea că poliţistul îi păzeşte doar opt ore pe zi. Seara este greu să găseşti şi sediul, darămite pe cineva în el.

Iar asta se întâmplă în localitatea unde numărul infracţiunilor a crescut de trei ori în ultimul an, conform datelor pe care le are Poliţia judeţului Teleorman.

Lipsa de poliţişti se simte nu doar la posturile din comune. În Teleorman au existat anul trecut aproape trei mii de conflicte la care a fost nevoie de intervenţia trupelor speciale. În multe cazuri ofiţerii au ajuns cu întârziere.

Un ofiţer de la Serviciul de Acţiuni Speciale Teleorman a declarat pentru Digi24, sub protecţia anonimatului că nu are destui colegi şi pentru tura a treia. De la miezul nopţii până la opt dimineaţa... „se asigură intervenţia de la domiciliu. În zilele de weekend se lucrează de la ora 10 dimineaţa la ora 22 seara. Se ajunge şi după o oră oră şi jumătate la evenimentele solicitate. Au fost persoane vătămate, lucru care se putea evita prin simpla noastră intervenţie în timp util dacă eram la serviciu în momentul respectiv”.

Inspectoratul de Poliţie Teleorman susţine însă că nu au existat întârzieri la intervenţii din cauza lipsei de personal. Oricum, probleme identice sunt în multe judeţe.

În Dolj, un criminalist asigură permanenţa în 14 localităţi. Până acum nu s-a plâns, în ciuda greutăţilor, pentru că îi place meseria. De luna aceasta, însă, va fi plătit mai prost, pentru că statul i-a tăiat un spor luna.

Polițist criminalist: „Diferenţa e faţă de luna trecută e de 650 de lei. De când sunt criminalist la această unitate de poliţie mi-am confecţionat trusa de criminalist singur, aparatul mi l-am cumpărat în regim propriu”.

Vestea că posturile se închid după orarul unei uzine nu a ajuns nici la urechile noului şef al Poliţiei. Este sigur că realitatea este departe de adevăr.

Cătălin Ioniţă, şeful Poliţiei Române, întrebat dacă sunt posturi de poliţie care se închid după ora 16: „Nu, nu există. Şi nu va exista acest lucru”.

Ministerul de Interne are acum 20.000 de poliţişti în minus. Jumătate dintre ei s-au retras în ultimii doi ani, după ce statul a modificat legea pensiilor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

DOCUMENT. Moțiunea simplă contra ministrului Lucian Bode a fost amânată după ce el a trimis o scrisoare Camerei Deputaților

Bode îl atacă pe Drulă pe tema achiziţiei de maşini de poliţie marca BMW: Plin de tupeu, el însuși a semnat contractul. Se autodenunță?

MAI: Programarea pentru pașaport se face doar on-line. Dacă veniți mai devreme la ghișeu nu înseamnă că intrați mai repede

Sute de polițiști protestează cu fumigene la Ministerul de Interne. Jandarmii îi supraveghează ca situația să nu escaladeze

Partenerii noștri