Live

Șefa MAI: 10 jandarmi, posibili autori ai unor fapte de natură penală

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că, până în prezent, au fost identificate şase situaţii cu 10 jandarmi pasibili să fi comis fapte penale, iar Parchetul Militar va fi sesizat cu privire la aceste cazuri, în urma anchetei interne pe care Jandarmeria o desfăşoară cu privire la evenimentele din 10 august. Duminică seara, Carmen Dan vorbea de „cinci situații susceptibile de comitere de abuzuri”, iar imediat după spunea că „interevenţia în forţă a fost justificată”.

„Ancheta internă a Jandarmeriei continuă. (...) Structurile de specialitate au identificat şase cazuri în care 10 jandarmi din dispozitivul de ordine publică au fost semnalaţi ca posibili autori ai unor fapte de natură penală. Aceste constatări vor face obiectul sesizărilor din partea Jandarmeriei către Parchetul Militar. În măsura în care vom identifica noi situaţii, acesta este demersul legal pe care intenţionăm să îl ducem mai departe”, a precizat Carmen Dan, la audierile din Comisia pentru apărare de la Camera Deputaţilor.

În cadrul declarației făcute duminică seara, șefa MAI vorbea de „cinci situaţii susceptibile de comitere de abuzuri împotriva unor persoane nevinovate” și spunea că s-a declanșat o verificare internă.

Pe 14 august, Carmen Dan spunea: „Nu am ce să-mi reproșez”.

Imediat după protestul diasporei, pe 11 august, ministrul PSD declara: „Orice om normal care a urmărit evenimentele de aseară a putut constata că interevenţia în forţă a fost justificată de provocările şi violenţele acelor huligani. Am primit astăzi un raport preliminar al forţelor de ordine şi conform acestui s-a acţionat gradual pentru restabilirea ordinii publice, iar acţiunea în forţă a fost executată la momentul pierderii caracterului paşnic al manifestaţiei, când a fost pusă în pericol iminent intergitatea corporală şi sănătatea forţelor de ordine şi a celorlalţi participanţi”.

Numărul persoanelor care au depus plângeri în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei a ajuns la 351, a anunţat, luni, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Un candidat PSD își face campanie cu un clip în care lasă o fată să cadă lângă el fără să intervină. Apoi a explicat motivul (VIDEO)

Partenerii noștri