Live

Un militar a murit în poligonul de la Bogza după ce s-a electrocutat

Data publicării:
Foto: DSU

Un militar în vârstă de 45 de ani, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic „Putna”, a decedat, miercuri, după ce s-a electrocutat în poligonul de la Bogza, în timp ce efectua operaţiuni de izolare a unor cabluri electrice, au informat reprezentanţii Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”.

„În dimineaţa zilei de 8 septembrie 2021, caporalul cls. a III-a Gurbert Manole Costache, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic «Putna», a fost electrocutat în poligonul de tragere Bogza, în timp ce efectua operaţiuni de izolare a unor cabluri de alimentare a instalaţiilor sectorului de tragere ale facilităţii. Un alt militar, care se afla în serviciu, l-a scos pe caporalul Gurbert de sub tensiune şi l-a evacuat într-o zonă de siguranţă, apoi a apelat serviciul de urgenţă 112 şi a raportat ierarhic despre producerea incidentului. La faţa locului au ajuns două echipaje de ambulanţă, dar, din păcate, cu toate eforturile de resuscitare, a fost constatat decesul militarului”, se arată într-un comunicat al Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”.

Potrivit sursei citate, la nivelul unităţii a fost constituită o comisie de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind înştiinţat şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Caporalul Manole Costache Gurbet avea 45 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Exerciţii militare cu muniţie de război în Poligonul Babadag, toată luna aprilie. Traficul este restricţionat în zona Enisala

MApN anunță trageri cu muniție reală și cu „armament de artilerie reparat”, în zona Sibiu

Nouă militari au fost răniți de o grenadă în Sălaj. Unul este în stare gravă

„Au intrat într-un zid”. Un bărbat a murit în timpul unei ore de condus pentru permisul de motocicletă. Instructorul a fost grav rănit

Partenerii noștri