Live

Fiscul spune că dacă nu primești bon fiscal la coafor sau frizerie poți cere să fii tuns gratis

Data publicării:
Fiscul îi încurajează practic pe români să ceară bon fiscal atunci când merg la coafro sau frizerie. FOTO: Getty Images

Frizerii și coafezele sunt luați în vizor de ANAF. Fiscul încearcă să convingă persoanele fizice care prestează activități în saloane să își declare veniturile realizate în urma activităților de înfrumusețare.

Fiscul îi încurajează practic pe români să ceară bon fiscal atunci când merg să se tundă sau să se epileze. "Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit", spun cei de la Fisc. 

Potrivit INS serviciile de cosmetică și înfrumusețare s-au scumpit erau în februarie, în medie, cu 14% mai scumpe decât în urmă cu un an.

Un tuns și coafat poate să coste de la câțiva zeci de la lei la câteva sute de lei în saloanele din Capitală sau marile orașe. Așa că nu e de mirare că Fiscul vrea aceste venituri declarate și impozitate. 

Practic este o încercare a celor de la administrația fiscală de a crește încasările din zona de servicii de îngrijire și cosmetică, unde evaziunea este mare.

Tot în acest scop Fiscul îi încurajează și pe cei care obțin venituri oferind astfel de servicii să-și declare veniturile. Aceștia au obligația de a depune declarația unică. Termenul limită este 27 mai.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministerul Finanţelor: În aprilie, acţiunile de control ale ANAF au diminuat pierderea fiscală cu 430 milioane lei

Ciolacu: Discutăm reducerea impozitării celor cu veniturile cele mai mici, cei plătiţi cu salariul minim pe economie

Adrian Câciu spune că evaziunea fiscală în România este 10% din PIB. „Vi se pare puţin?”

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Partenerii noștri