Live

Iohannis, despre interzicerea pelerinajului la Sf. Parascheva: Un dialog direct între cele două autorităţi ar duce la soluții mai bune

Data publicării:
Foto: Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis spune că ar trebui un dialog direct între Guvern și Biserică, întrebat cum comentează interzicerea pelerinajului la Sf Parascheva și reacția Bisericii Ortodoxe.

„Cred că un dialog direct între cele două mari şi importante autorităţi ar duce la soluţii mai bune (...). Mai mult dialog ar face mai bine”, a declarat şeful statului marți, la Palatul Cotroceni.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că pelerinajul de Sfântul Dumitru din Bucureşti nu va putea avea loc. În replică, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a acuzat "lipsa dialogului interinstituţional".

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis să scoată racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva chiar înainte de slujba pe care preoții o vor ține la catedrala din Iași. Inițial, reprezentanții Bisericii au considerat de cuviință să o păstreze în interior, după ce pelerinajul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul lui Klaus Iohannnis de Paște: Învierea Domnului reamintește tuturor chemarea creștină la iubirea aproapelui

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul „Brukenthal”. Președintele a ținut catedra blocată 27 de ani

Partenerii noștri