Live

Adolescentă de 16 ani, cercetată pentru proxenetism

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

O tânără în vârstă de 16 ani din judeţul Vâlcea, aflată în custodia Direcţiei pentru Protecţia Copilului, este cercetată sub control judiciar pentru comiterea infracţiunii de proxenetism în formă continuată, fiind acuzată că timp de doi ani a constrâns mai multe fete minore, şi ele instituţionalizate, să se prostitueze, scrie News.ro.

Potrivit datelor făcute publice luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, săptămâna trecută poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au autosesizat şi au demarat cercetările faţă de tânăra în vârstă de 16 ani suspectată de săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată.   

”În fapt, în perioada 2016 – 2018, tânăra din municipiul Râmnicu Vâlcea a determinat mai multe minore, în repetate rânduri şi prin constrângere cu acte de violenţă, să întreţină raporturi sexuale cu diverşi bărbaţi” precizeză o informare a IPJ Vâlcea.  

Surse judiciare au declarat că fata este instituţionalizată într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, iar victimele erau şi ele fete aflate în centrul de plasament.

Reprezentanţii DGASPC Vâlcea au declarat că fata provine dintr-o familie care la rândul ei a abuzat-o fizic şi că şi ea folosea agresiunea faţă de colegele ei. Aceştia susţin, de asemenea, că, de-a lungul timpului, fata a avut parte de mai multe şedinţe de consiliere psihologică, dar fără rezultat.

”Noi am luat toate măsurile care au ţinut de noi, în final am cerut sprijinul Poliţiei” a declarat directorul DGASPC Vâlcea, Nicoale Badea.

Sâmbătă, adolescenta a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore, apoi a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, iar procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Accident grav în Vâlcea: Doi băieți de 15 și 22 de ani au murit. O fată de 14 ani a fost rănită

Președintele PNL Vâlcea spune că îi va face plângere penală șefului PSD din județ pentru că îi racolează primarii

Poliția a reținut cinci bărbați care se deghizau în femei și ofereau servicii sexuale altor bărbați, de la care furau bani şi bijuterii

Român condamnat în Italia la 10 ani și 8 luni de închisoare, reținut în Dolj. Ar fi obligat o fată de 14 ani să se prostitueze

Partenerii noștri