Live

Dosarul lui Liviu Dragnea la ICCJ, amânat pentru 18 martie

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare a început cu o nouă amânare. Procesul se va relua abia peste o lună, pe 18 martie. Apelul în dosarul DGASPC-Dragnea a început cu cinci luni întârziere, din cauza scandalului completurilor de cinci judecători.

Foto: InquamPhotos/ Octav Ganea
 
Actualizare 10:15. Judecătorii au decis un nou termen al apelului, pentru data de 18 martie, după ce avocații au solicitat mai multe probe. De altfel, avocatul lui Liviu Dragnea a solicitat instanței inclusiv audierea clientului său. Președintele PSD nu s-a prezentat la termenul de astăzi.

Pe de altă parte, un alt avocat a cerut încetarea procesului deoarece ar fi intervenit prescripția faptelor, potrivit Ziare.com.

Este primul termen de judecată în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni, de la rezolvarea crizei completurilor de 5 judecători. Este de aşteptat ca procesul să avanseze, iar judecătorii să tranşeze ce probe vor avea în vedere. Toţi inculpaţii vor fi întrebaţi dacă vor să dea din nou declaraţie în faţa instanţei, se pot audia martori noi sau reaudia o parte dintre cei care au dat deja declaraţii, se pot depune noi documente, se pot solicita expertize, etc. 

Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa, precizează Agerpres.

Procesul se află în faza de apel după ce, la 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica. Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Judecătorii au anulat probele în dosarul de trafic de influență al lui Dragnea pentru vizita la Trump. Dosarul se întoarce la DNA

Drulă: Am văzut câteva din emisiunile lui Dragnea. Mi-au plăcut vreo două reţete, dar s-a stricat emisiunea când a vorbit de politică

Cristian Ghinea a depus plângere la DNA împotriva deciziei de clasare a dosarului „BMW-uri pentru Poliție”

Cioloș: Șansele României de a adera la Spațiul Schengen scad pe zi ce trece. În 2017 trebuia să intrăm

Partenerii noștri