Live

Interlop eliberat prin recursul compensatoriu, arestat din nou pentru viol

Data actualizării: Data publicării:
Eugen Buliga. Foto: Ziarul de Iași

Un interlop din județul Iași, eliberat până acum de mai multe ori din închisoare și cu același număr de recidive, a fost arestat vineri sub acuzațiile viol şi lipsire de libertate. Victima lui este o tânără de 17 ani. Bărbatul a negat acuzațiile, relatează Ziarul de Iași.

Eugen (Jan) Buliga a fost arestat preventiv fiind acuzat că a violat o tânără de 17 ani, dispărută de acasă, pe care a racolat-o într-un club pe 25 noiembrie. Potrivit Ziarul de Iași, minora de 17 ani i-a mai căzut victimă acestuia, la finalul lunii octombrie. Fata era dispărută de acasă și s-a întors abia zilele trecute.

El a fost eliberat în primăvara anului 2018, în baza recursului compensatoriu dat de ministrul justiției Tudorel Toader, și a beneficiat de o scurtare a pedepsei de aproape 400 de zile.

Ultima condamnare a acestuia a fost de 13 ani, primită tot pentru viol. Atunci a fost acuzat că ar fi violat două minore.

Deși a cerut de mai multe ori eliberarea condiționată, niciun judecător nu i-a aprobat cererea, pentru că are „un potenţial criminogen ridicat“, despre care „instanţa nu are date că s-ar fi diminuat în totalitate pe parcursul anilor de detenţie”.

Magistraţii mai menţionau că individul a mai fost eliberat condiţionat de trei ori în trecut, de fiecare dată recidivând.

Chiar dacă judecătorii l-au considerat pericol public şi au refuzat să îl elibereze, în primăvara acestui an, Eugen Buliga a ieşit până la urmă din penitenciar în baza recursului compensatoriu.

Citește și Bărbatul care a atacat o tânără la lift a fost identificat. El părăsise penitenciarul graţie unei legi promovate de PSD-ALDE şi Toader

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Violatorul surorilor de 10 și 12 ani din Brașov fusese eliberat din închisoare în baza legii recursului compensatoriu

Criminalii, violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați condiționat

Răsturnare de situaţie în cazul femeilor ucise în Satu Mare. Cine este adevăratul autor al oribilei crime

Câți deținuți au beneficiat, până acum, de recursul compensatoriu. Ce infracțiuni sunt în top

Partenerii noștri