Bărbatul care a atacat o tânără la lift a fost identificat. El părăsise penitenciarul graţie unei legi promovate de PSD-ALDE şi Toader

Data actualizării: Data publicării:
agresiune lift

Un incident grav a avut loc în urmă cu două zile într-un bloc din Alba Iulia, la intrarea în liftul unui bloc. O femeie a fost atacată de un bărbat, în timp ce aştepta liftul. Peste 9.000 de deţinuţi au părăsit mai devreme penitenciarele, în intervalul ianuarie-octombrie, în baza legii privind recursul compensatoriu, promovată de coaliţia PSD-ALDE.

agresiune lift
O femeie a fost atacată de un bărbat, în timp ce aştepta liftul.

Citiţi şi: „Grațierea mascată”. Parlamentul a decis, ministrul Tudorel Toader a tăcut

UPDATE 23.50.  Este vorba de un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, care are antecedente penale, având condamnări pentru tâlhărie şi tentativă de viol.

Luni seara, el a fost dus la sediul poliţiei pentru audieri, urmând ca oamenii legii să stabilească apoi măsurile legale pe care le vor lua. 

UPDATE 23.00. Agresorul a fost identificat.

"Autorul din imagini este liberat de fix două luni din penitenciar, el beneficiind de zilele compensatorii", a scris pe pagina sa de Facebook Marian Godină.

În jur de 11.000 de deţinuţi au fost eliberaţi în primele 10 luni ale lui 2018. Dintre aceştia, peste 9.000 au beneficiat de prevederile legii promovate de PSD-ALDE privind recursul compensatoriu, potrivit datelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Deținuți în penitenciare

ianuarie 2018 - 33.000 persoane încarcerate 

noiembrie 2018 - 21.000 persoane încarcerate

sursa: ANP

Au ieșit în baza recursului compensatoriu

2018 

11.000 deținuți eliberați în total

9.000 eliberați anticipat 

sursa: ANP

Câți condamnați s-au întors în penitenciar

60-70% rata de recidivă

sursa: sociologi

Deficit de locuri în penitenciare

3.000 locuri

sursa: ANP


Imaginile au fost postate în această seară pe pagina de Facebook – Atenţie Poliţia Iaşi.

În imagini se vede cum în bloc intră patru persoane, două iau liftul primul dată, iar o tânără şi un bărbat rămân să aştepte.

La un moment dat, bărbatul o loveşte puternic în faţă, tânăra cade inconştientă, iar apoi agresorul îi umblă prin buzunare.

“Poate îl recunoaşte cineva”, este mesajul care însoţeşte clipul video.

Clipul video poate fi urmărit aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri