Interlop eliberat prin recursul compensatoriu, arestat din nou pentru viol

Data actualizării: Data publicării:
Eugen Buliga. Foto: Ziarul de Iași
Eugen Buliga. Foto: Ziarul de Iași

Un interlop din județul Iași, eliberat până acum de mai multe ori din închisoare și cu același număr de recidive, a fost arestat vineri sub acuzațiile viol şi lipsire de libertate. Victima lui este o tânără de 17 ani. Bărbatul a negat acuzațiile, relatează Ziarul de Iași.

eugen-buliga-ziarul de iasi
Eugen Buliga. Foto: Ziarul de Iași

Eugen (Jan) Buliga a fost arestat preventiv fiind acuzat că a violat o tânără de 17 ani, dispărută de acasă, pe care a racolat-o într-un club pe 25 noiembrie. Potrivit Ziarul de Iași, minora de 17 ani i-a mai căzut victimă acestuia, la finalul lunii octombrie. Fata era dispărută de acasă și s-a întors abia zilele trecute.

El a fost eliberat în primăvara anului 2018, în baza recursului compensatoriu dat de ministrul justiției Tudorel Toader, și a beneficiat de o scurtare a pedepsei de aproape 400 de zile.

Ultima condamnare a acestuia a fost de 13 ani, primită tot pentru viol. Atunci a fost acuzat că ar fi violat două minore.

Deși a cerut de mai multe ori eliberarea condiționată, niciun judecător nu i-a aprobat cererea, pentru că are „un potenţial criminogen ridicat“, despre care „instanţa nu are date că s-ar fi diminuat în totalitate pe parcursul anilor de detenţie”.

Magistraţii mai menţionau că individul a mai fost eliberat condiţionat de trei ori în trecut, de fiecare dată recidivând.

Chiar dacă judecătorii l-au considerat pericol public şi au refuzat să îl elibereze, în primăvara acestui an, Eugen Buliga a ieşit până la urmă din penitenciar în baza recursului compensatoriu.

Citește și Bărbatul care a atacat o tânără la lift a fost identificat. El părăsise penitenciarul graţie unei legi promovate de PSD-ALDE şi Toader

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri