Live

Premieră în România. O pacientă infectată în spital va primi daune morale de 50.000 lei

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Gulliver/ Getty Images

O femeie infectată cu o bacterie periculoasă în maternitatea în care a născut şi-a găsit dreptatea în instanţă.

Spitalul a fost obligat să-i plătească daune în valoare de 50 de mii de lei. Vorbim despre o premieră în România.

Femeia a fost infectată cu stafilococ la Spitalul Clinic de Urgenţă Oradea. Sentința, pronunțată inițial de Judecătoria Oradea, a fost menținută și de Tribunalul Bihor.

Femeia a fost internată în mai 2013, la maternitatea din Oradea, unde a născut prin cezariană. Deşi atunci nu figura cu vreo problemă de sănătate, analizele efectuate în timpul internării au arătat că pacienta era infectată cu un stafilococ.

Starea de sănătate a femeii s-a îmbunătăţit abia la cinci luni de la naştere, după ce a mai suferit o intervenţie chirurgicalã la un alt spital.

Infecţia avansase într-un grad foarte ridicat, ajunsese chiar la nivelul organelor interne. Vorbim de o mamă care tocmai născuse, a avut impedimente în alăptarea copilului, în a-şi ţine copilul în braţe. A fost un chin pentru dumneaei...”, spunea anul trecut Ioana Ţenţ, avocata reclamantei.

În 2016 femeia a dat în judecată spitalul, iar după 2 ani magistraţii au dat verdictul, în primă instanță: pacienta trebuia să primescă despăgubiri în vaoare de 50.000 de lei.

Tribunalul Bihor a menținut această decizie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un colegiu din Buzău este obligat de instanță să-i plătească 3.000 de euro daune morale unui fost elev

Amendă penală de 1,26 milioane de lei și daune morale de 650.000 de euro în cazul unui bebeluș mort în Spitalul Județean din Suceava

7 ani şi 10 luni de închisoare pentru un infirmier dintr-un centru al DGASPC care a bătut un bătrân. Victima a fost lăsată să moară

Statul român trebuie să îi plătească lui Gregorian Bivolaru 50.000 de euro daune morale pentru tergiversarea unui proces

Partenerii noștri