Amendă penală de 1,26 milioane de lei și daune morale de 650.000 de euro în cazul unui bebeluș mort în Spitalul Județean din Suceava

Data publicării:
picioruse de bebelus sub o paturica albastra
Credit foto: Guliver/Getty Images

Spitalul Județean din Suceava a fost condamnat, miercuri, la plata unei amenzi penale de 1,26 milioane de lei pentru ucidere din culpă, în cazul unui bebeluș mort în 2016 din cauza infecțiilor nosocomiale. Totodată, unitatea medicală va trebui să plătească părinților nou-născutului decedat daune morale de 650.000 de euro. Decizia nu este încă definitivă, scrie NewsBucovina.ro.

În 2016, în numai 7 luni, trei nou-născuți au murit la Spitalul Județean din Suceava. Unul dintre ei a fost Alexandru, care s-a născut pe 17 februarie și a decedat pe 1 martie.

"Infectarea cu bacteria Pseudomonas aeruginosa s-a realizat în secțiile spitalului", s-a arătat în expertiza IML Iași legată de decesul lui, dar și al celorlalți doi bebeluși.

Părinții micuțului Alexandru au vrut să se facă dreptate, așa că s-au adresat instanțelor. Dosarul a fost trimis în judecată în 2021, iar miercuri, scrie sursa citată, a fost dispusă prima soluție a instanței de fond.

Judecătoria Suceava a decis că Spitalul Județean de Urgență Suceava se face vinovat pentru ucidere din culpă. Magistrații au decis că unitatea medicală trebuie să plătească o amendă penală de 1,26 de milioane de lei, dar și daune morale de 650.000 de euro familiei micuțului Alexandru, decedat din cauza infecțiilor nosocomiale.

Decizia nu este încă definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri