Live

S. Ghiţă, după declaraţiile lui Coldea: E evident o ameninţare la adresa mea, mă tem

Data publicării:

Fostul deputat Sebastian Ghiţă spune că se simte vizat de declaraţiile fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea. ”E evident o ameninţare la adresa mea, de aceea mă şi tem”, a declarat Sebastian Ghiţă care a afirmat că va lua legătura cu avocaţii săi pentru a găsi metode de a se proteja.

”Din păcate nu e prima (ameninţare - n.r), într-un interviu de acum ceva timp, dintr-un ziar electronic, mi-a pronunţat numele direct şi a spus «Sebastian Ghiţă a greşit» şi am perceput-o ca pe o avertizare. De data aceasta, să spui despre un om - oricare ar fi el - că va avea un destin tragic, sau că i se va curma...sunt cuvinte care nu au ce să caute. Da, am spus-o, mă simt vizat şi mă simt ameninţat”, a spus Sebastian Ghiţă, , joi seară, la Antena 3.

Acesta a precizat că va lua legătura cu avocaţii săi pentru a găsi măsuri de protecţie pe care să le ia, făcând o paralelă cu cazul fostului spion rus Sergei Skripal.

”Aţi văzut ce s-a întâmplat în Londra, cum au otrăvit în Londra serviciile ruseşti”. a mai spus Ghiţă.

Întrebat dacă se teme şi ce fel de ameninţare consideră că este, Ghiţă a spus: ”E evident o ameninţare la adresa mea, de aceea mă şi tem. De aceea am şi fugit din România”.

Joi, Florian Coldea a vorbit despre cei care trădează interesele statului, comparându-i cu Iuda, care a sfârşit tragic, "ca orice trădător".

”Aş vrea să reamintesc de un celebru personaj biblic, care în urmă cu circa 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginţi. Ce dacă ulterior l-au apucat remuşcările? Lucrul nu s-a putut repara şi răul făcut n-a putut fi rezolvat. Evident, ca orice trădător, destinul i-a sfârşit tragic. Din această perspectivă constat cu îngrijorare că unii în mod vizibil practică astăzi acelaşi lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal şi fără pic de ruşine. Ba, mai mult, par să-şi facă un titlu de glorie din asta, afectând instituţii fundamentale şi capacităţi democratice de apărare şi protecţie ale statului român”, a susţinut Florian Coldea.

Florian Coldea declara în septembrie 2017, într-un interviu pentru Ziare.com, întrebat dacă Sebastian Ghiţă a fost ofiţer SRI, că răspunsul la această întrebare reprezintă o informaţie cu caracter clasificat şi l-a definit pe Ghiţă drept "un om de afaceri care a făcut lucruri mepermise şi continuă să facă greşeli", conchizând că "fiecare este responsabil pentru propriile fapte"

Sursa News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băsescu, despre justiția din mandatul lui Kovesi: La vilele SRI cred că se discutau dosare. Am aflat de la televizor despre întâlniri

Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență în cazul implementării sistemelor IT din sănătate

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, audiat de procurorii Secției Speciale

Fostul procuror Mircea Negulescu, arestat pentru 30 de zile. Decizia este definitivă

Partenerii noștri