Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, audiat de procurorii Secției Speciale

Data actualizării: Data publicării:
florian coldea
Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI Foto: George Călin / Inquam Photos

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, s-a prezentat, marţi, la sediul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie  pentru a fi audiat de procurori într-un dosar, scrie Agerpres.

ACTUALIZARE: La plecare, Florian Coldea a confirmat că a fost audiat ca martor în dosarul lui Negulescu. 

„Nu l-am întâlnit niciodată pe domnul procuror, nici în context personal, nici în context instituțional, și nu am luat vreodată legătura cu dânsul pe perioada mandatului la DNA Prahova. Pot să vă spun, totodată, că cu acest prilej am încercat să răspundă tuturor întrebărilor adresate de procuror într-o manieră clarificatoare și am reiterat faptul că instituția noastră a acționat întotdeauna cu legalitate, cu curaj și cu corectitudine”, a spus Coldea, la ieșirea din sediul SIIJ.


Știrea inițială

La intrarea în sediul SIIJ, Florian Coldea nu a dorit să dea declaraţii.

„Haideţi să păstrăm un pic de distanţă!”, le-a spus Coldea jurnaliştilor, care avea de altfel mască pe faţă.

Fostul procuror Mircea Negulescu relata recent că Florian Coldea s-ar fi implicat în ancheta care îl viza pe fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Mircea Negulescu este cercetat penal de SIIJ pentru că ar fi falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două cauze instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul "Tony Blair", care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri