Live

Tatăl unei victime din Colectiv a răbufnit după o nouă amânare: „Am ajuns la capătul răbdării”

Data actualizării: Data publicării:

Tribunalul București a amânat, din nou, luni, judecarea dosarului Colectiv, în care sunt inculpați fostul primar Cristian Popescu-Piedone, patronii clubului şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei. Cauza amânării de astăzi este neîndeplinirea procedurii de citare a două parţi civile, care sunt în Spania. Noul termen e 26 martie.

Jean Chelba, tatăl uneia dintre victimele din Colectiv, a povestit la Digi24 ce a simțit în momentul în care a aflat de vestea amânării.

Am plecat de dimineață cu o speranță că azi vom intra în linie dreaptă, că se va citi rechizitoriul și vom intra în linia dreaptă a unui proces. După citirea tuturor ne-am dat seama că ceva nu e în regulă, am ajuns la capătul răbdării cu aceste amânări”, a spus Jean Chelba.

E adevărat că și noi am dorit conexarea tuturor factorilor care au participat și sunt inculpați în dosar, dar nu asta e problema. Pentru o chițibușărie avocățească cărora nici... procurorii i-au explicat președintelui de complet de judecată că toate lucrurile sunt legale, nu există viciu de procedura. Nu știu de ce, poate dintr-o ambiție, judecătorul a amânat pentru această citare 6 săptămâni. Deja am ajuns la capătul răbdării”, a mai spus el.

Am tăcut până acum, am fost liniștiți, n-am făcut nicio contestare dar de azi ne-a ajuns cuțitul la os și suntem la capătul răbdării. Nu se poate ca să prelungești pentru un lucru aproape inexistent, dintr-o ambiție. Recunosc că la sfârșitul ședinței am răbufnit”, a adăugat Jean Chelba.

„Se așteaptă cumva ca să intre în vigoare legile justiției? Nu știu ce se întâmplă. Sper să nu fie asta. N-am pomenit niciodată, trebuie să respectăm legea, pe cei din jur, dar în acest moment deja există două căi de a face dreptate, legală și ilegală”, a adăugat el.

Jean Chelba și-a pierdut fiul în urma incendiului din Colectiv, din 30 octombrie 2015. Alex Chelba avea 33 de ani și a fost unul dintre cei care au ieșit pe propriile picioare din club, cu arsuri de gradul 2 și 3, însă a murit după șapte zile în spital.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tribunalul Bucureşti anulează tot dosarul de corupţie în care era judecat Alexander Adamescu și îl retrimite la DNA

Iulian Dumitrescu contestă sechestrul pus de DNA pe averea sa. El s-a prezentat la Tribunalul București

Arafat, după acuzațiile lui Piedone despre ambulanțele private de la Colectiv: „Sunt minciuni de campanie electorală. E prea de tot”

Ministrul Sănătăţii, despre centrele pentru mari arşi: Lucrurile s-au schimbat faţă de acum 8 ani. Avem trei spitale în lucru

Partenerii noștri