Live

Tudorel Toader, replică pentru ministrul justiției din landul Baden-Württemberg

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, îşi contrazice omologul din landul german Baden-Württemberg: nu au discutat nimic despre lupta anticorupţie sau despre revocarea şefei DNA. Precizările sale vin după ce, la sosire, oficialul german a declarat că îi va cere explicaţii ministrului român despre condiţiile în care a fost revocată Laura Codruţa Kovesi, dar şi despre îngrijorările exprimate în spațiul public referitoare la modificarea legilor justiției. În plus, Tudorel Toader spune că ministrul german a făcut declaraţia în afara ministerului, aşa că vorbele sale reprezintă doar o opinie personală.

„Fiind făcută la intrarea în MJ, declaraţia ministrului Wolf exprimă gândurile acestuia. În cadrul întrevederii oficiale nu s-a discutat nimic despre: corupţie – DNA – revocare procuror-şef – respectarea standardelor Comisiei de la Veneţia. Restul constituie o declaraţie pentru presă!”, a scris Tudorel Toader, sâmbătă, pe Facebook.

Înaintea întrevederii cu ministrul român, Guido Wolf a declarat, vineri, că Germania este interesată de evoluţiile legislative din România şi de menţinerea unui trend ascendent în combaterea corupţiei. El a spus că îi va cere omologului său român explicaţii despre condiţiile în care a fost revocată fosta şefă a DNA, dar şi despre îngrijorările exprimate în spaţiul public privind modificarea legilor justiţiei şi a codurilor penale.

Citiți și:  VIDEO. Germania cere explicații despre revocarea lui Kovesi și reforma justiției făcute de PSD-ALDE

Conform unui comunicat al Ministerului Justiţiei, „subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte privind pregătirea exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, reformele în domeniul justiţiei, evoluţiile legislative recente în materie penală, precum şi relaţiile de cooperare a României cu Germania în domeniul justiţiei”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Acţiunile de spionaj ale Rusiei nu vor împiedica sprijinul NATO pentru Ucraina, afirmă Stoltenberg

Caz șocant în Gorj. Un copil ar fi fost vândut în Germania pentru 8.000 de lei. DIICOT a deschis dosar penal pentru trafic de minori

China cere Germaniei să pună „capăt farsei politice anti-China", spunând că suspiciunile de spionaj sunt „pură invenţie”

SUA pun presiune pe Germania să livreze Ucrainei rachete Taurus

Partenerii noștri