Live

Lucian Bode: 172.935 de ucraineni au intrat în România, iar 58.106 au rămas. Aproape 2.000 au cerut azil

Data publicării:
FOTO: Facebook MAI

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că, până vineri dimineață, au intrat în România 172.935 de cetățeni ucraineni, dintre care au rămas în țară 58.106. 1897 de ucraineni au cerut azil. Joi a fost ziua cu cel mai mare flux de intrare-ieșire, peste 28.000 de cetățeni din Ucraina.

„De la începutul conflictului, în 24 februarie până astăzi, orele 06:00, total cetățeni ucraineni care au intrat în România până astăzi 172.935. Dintre aceștia au ales să părăsească România 114.829. Așadar, pe teritoriul României, în acest moment se află 58.106 cetățeni ucraineni”, a declarat Lucian Bode.

El a precizat că 1897 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România.

„În centrele noastre de azil, în cele șase centre, în acest moment se află 250 de cetățeni ucraineni. De remarcat faptul că, de la începutul conflictului, 24 februarie până astăzi, ziua de ieri (joi n.r.), 3 martie, este ziua cu cel mai mare flux de intrare-ieșire. Vorbim despre 28.563 de cetățeni care au intrat în România, cetățeni ucraineni. Urmărim aspecte de interes operativ la frontiera României și pot să vă spun că la frontiera cu Ucraina au fost depistați în trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei 20 de persoane, 20 de cetățeni ucraineni”, a adăugat Bode.

Potrivit acestuia, au fost operaționalizate taberele mobile pentru refugiați, în număr de 13 în Maramureș, Suceava, Botoșani, Tulcea, Iași, Galați, Satu Mare și Vaslui, cu 3511 locuri.

„În acest moment sunt ocupate 1626. Autoritățile locale sau societatea civilă au pus la dispoziția cetățenilor ucraineni care au intrat în România 12.324 de locuri de cazare la nivel național. Totodată, platforma operaționalizată la nivelul guvernului, Împreună ajutăm mai mult, a centralizat până acum 5396 de oferte de suport”, a menționat ministrul de Interne.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fermierii polonezi renunță la blocarea frontierelor cu Ucraina. Organizatorii spun că au ţinut cont de situația de pe frontul ucrainean

Momentul în care rușii atacă Odesa cu muniție cu dispersie. Cel puțin cinci oameni au fost uciși și peste 30 sunt răniți

Experiența militarilor ucraineni cu un lansator de rachete românesc: „Opream la fiecare 10 ore și turnam apă, că fierbea motorul”

O ucraineancă de 98 de ani a supraviețuit miraculos după ce a mers 10 km prin zonele de război din Donețk

Partenerii noștri