O ucraineancă de 98 de ani a supraviețuit miraculos după ce a mers 10 km prin zonele de război din Donețk

Data publicării:
batranica
Femeia a fost descoperită de armata ucraineană și dusă la un adăpost pentru evacuați. Sursa foto: X

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a mers 10 km prin zonele de război din estul Ucrainei, pentru a scăpa din Ocheretyne, un sat din raionul Pokrovsk, regiunea Donețk, ocupat de ruși. Bătrâna și-a lăsat casa în urmă și a traversat linia frontului fără să aibă apă și mâncare, sprijinită de un baston, pentru a ajunge în zonele controlate de Kiev.

Într-un videoclip postat luni de poliția ucraineană pe rețelele de socializare, femeia, identificată drept Lidia Stepanivna, a spus că a mers fără să aibă nici mâncare, nici apă și în ciuda faptului că a căzut și s-a lovit de mai multe ori, „caracterul” a făcut-o să continue drumul, scrie Reuters.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am supraviețuit acelui război (Al Doilea Război Mondial) și supraviețuiesc acestui război”, spune Stepanivna în videoclipul care o arată stând pe un pat într-un adăpost ucrainean, îmbrăcată într-o haină supradimensionată și cu o eșarfă legată pe cap, având un baston de lemn în mână. "Am rămas fără nimic. Dar am mers pe picioarele mele, în Ucraina mea".

Lidia a mers toată ziua, fără mâncare sau apă, a căzut din cauza epuizării de câteva ori. S-a ajutat de un baston și de „caracterul ei”. În toiul bombardamentelor, bătrâna a rămas în mod miraculos în viață și nevătămată.

Ea a spus că războiul pe care Rusia îl poartă acum împotriva țării sale nu se aseamănă cu cel de-al Doilea Război Mondial.

„Casele ard și copacii sunt dezrădăcinați”, a spus ea.

Ministerul de Interne al Ucrainei a declarat într-un comunicat pe site-ul său că femeia a fost descoperită de armata ucraineană și predată poliției, care a dus-o la un adăpost pentru evacuați.

„Oamenii legii caută rudele femeii”, a transmis ministerul.

Războiul, aflat acum la al treilea an, a ucis mii de oameni, a transformat orașele și satele ucrainene în ruine și a strămutat milioane de oameni.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri