Live

Lunetiștii ruși își laudă armele fabricate în Austria și precise la peste 1 kilometru. „Distanța 1.610 metri, ai ținta în vizor?”. „Da”

Data actualizării: Data publicării:
Lunetiștii ruși folosesc în Ucraina inclusiv arme de precizie fabricate în Austria. Captură gif: Twitter/Rob Lee

Trupele speciale ruse au publicat pe canalul Telegram o înregistrare video în care este prezentată o grupă de lunetiști dotați inclusiv cu o armă de precizie Steyr, produsă în Austria, cu ajutorul căreia militarii Moscovei susțin că pot ucide militari ucraineni la distanțe de peste un kilometru.

Clipul difuzat de Moscova prezintă câțiva lunetiști din Brigada 1555 de Infanterie Marină, alături de trei tipuri de arme cu lunetă: o pușcă „Lobaev” SVLK-14S, o armă de mare putere „Kord”, de calibrul 12,7 mm și un Steyr SSG 04 de fabricație austriacă. Toate aceste arme pot lovi ținte aflate la peste un kilometru distanță, conform militarilor Moscovei.

La un moment dat este prezentat chiar o scenă în care o doi lunetiști comunică între ei în timp ce urmăresc o presupusă țintă.

„Distanța: 1.610 metri, ai ținta în vizor?”, întreabă unul dintre militari. „Da”, este răspunsul celui de-al doilea.

Un militar rus, poreclit „Bătrânul”, ar fi ucis, conform superiorului său, 45 de militari ucraineni cu ajutorul armei de precizie fabricate în Austria.

„Misiunile noastre sunt de identificare și ucidere a lunetiștilor inamici (counter-sniper), a observatorilor de artilerie și operatori de drone aflați la distanțe mai mari de un kilometru”, a declarat șeful grupului de lunetiști ruși.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Câți ucraineni au murit încercând să treacă ilegal graniţa pentru a fugi de război. Cele mai multe victime, la frontiera cu România

"Castelul lui Harry Potter" din Ucraina a ars după ce rușii l-au lovit cu o rachetă

Construcţia unui nou pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului

Experţi ONU susţin că au găsit la Harkov resturile unei rachete nord-coreene (Reuters)

Partenerii noștri