Live

„Neuronii se topesc ca untul”. Spania, sufocată de al patrulea val de caniculă: Temperaturile au atins 44 de grade Celsius

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Vârful celui de-al patrulea val de caniculă din această vară i-a afectat din nou pe localnicii şi pe turiştii din Spania, miercuri, când temperaturile au culminat cu o maximă de 44 de grade Celsius, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres. 

Postul de televiziune spaniol RTVE a descris căldura drept „sufocantă”, în timp ce ziarul El Mundo a titrat: „Neuronii se topesc ca untul”.

Pentru întreg teritoriul sau zone extinse ale regiunilor Andaluzia, Castilia şi León, Madrid şi Castilia-La Mancha şi chiar pentru teritoriul de obicei mai răcoros al Ţării Bascilor, în nordul Spaniei, serviciul naţional de meteorologie AEMET a emis cel mai înalt nivel de alertă de căldură.

La Madrid, unde au fost înregistrate temperaturi de aproape 40 de grade Celsius măsurate cu puţin înainte de ora locală 19:00 (17:00 GMT), multe străzi au fost pustii în cursul după-amiezii. Pe de altă parte, centrele comerciale cu aer condiţionat şi piscinele publice erau deja pline la începutul dimineţii, potrivit relatărilor din presă.

Conform AEMET, actualul val de caniculă nu se va încheia joi, ci se va prelungi cel puţin până vineri, contrar prognozelor anterioare. Până atunci, multe regiuni ale ţării vor fi vizate de coduri roşu (cel mai intens), portocaliu şi galben.

Destinaţia turistică populară Mallorca, cu faimoasa sa Ballermann (Balneario 6), va fi ferită de data aceasta de caniculă, temperaturile maxime depăşind uşor 30 de grade Celsius.

Serviciul de meteorologie a avertizat asupra unui risc crescut de incendii forestiere în Spania în această săptămână, pe fondul unei secete de lungă durată şi a vântului intens. Cu toate acestea, deocamdată nu s-au produs incendii semnificative.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

HARTĂ. Avertizare meteo de vremea rea: Cod portocaliu și galben de vânt puternic în mai multe zone din țară

Vara anului 2023 a fost cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani. Avertismentul experților

Zelenski va merge în vizită în Spania şi se va întâlni vineri cu regele Felipe

Un grup de orci a scufundat un iaht de 15 m în apropiere de Strâmtoarea Gibraltar. Este al 7-lea incident de acest fel în ultimii ani

Partenerii noștri