Live

Nicușor Dan, acuzat de un dezvoltator că a suspendat demolarea unor case de patrimoniu fără să explice care este ilegalitatea

Data publicării:
Foto: Facebook / Nicușor Dan

Tomas Manjon – managing partner Homing Properties –  susține că Nicușor Dan nu are nicio bază legală pentru a suspenda lucrările la proiectul de pe strada Icoanei, unde vineri a fost suspendată demolarea caselor de patrimoniu de pe strada Icoanei, scrie Gândul.ro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a suspendat vineri demolarea caselor de patrimoniu din strada Icoanei nr. 2-8, lucru anunțat Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook. Poliţia Locală l-a amendat pe proprietar, a mai precizat el..
"Demersurile în justiţie ale Primăriei Generale pentru a opri demolarea caselor de patrimoniu din strada Icoanei 2-8 au fost admise, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2 a suspendat azi activităţile de demolare. Îmi pare bine că ni s-a dat dreptate în mod prompt şi sper că proprietarul imobilelor a înţeles că nu se pot face abuzuri. Menţionez şi faptul că Poliţia Locală a amendat proprietarul cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea condiţiilor de şantier", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Directorul Administraţiei Municipale de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Edmond Niculuşcă, anunţase joi că a început demolarea unor case vechi de peste o sută de ani aflate pe str. Icoanei, peste drum de Şcoala Centrală.

”Totul a mers bine, cu dificultățile de rigoare, ca orice alt proiect, trebuie obținute avizele și toate autorizațiile pentru a dezvolta un asemenea proiect. Noi le-am obținut pe toate, pe parcursul anilor 2019-2020 și, când am demarat lucrările de demolare, ne-am trezit cu o adresă de la domnul primar (n.red. – Nicușor Dan) prin care ne-a anunțat că suspendă autorizația de demolare și de construire, plus certificatul de urbanism, existând… puternice suspiciuni de ilegalitate, fără a ne da vreo explicație despre care sunt ele, fără să ne întrebe nimic”, a declarat Tomas Manjon într-un interviu pentru Gândul.ro.

”Primăria, inițial, nu a explicat nimic. Pur și simplu a zis că sunt suspiciunile de ilegalitate. În cazul nostru, nu a explicat nimic, după care a spus, când s-a emis certificatul de urbanism, că nu ar fi complet și că ar lipsi informații. Deși a fost emisă autorizația de construire. Deși a fost emis și certificatul de urbanism și nimeni, de la Departamentul Juridic sau Departamentul Urbanism din Primărie, nu a făcut un raport din care să reiasă că, uite, asta nu e bine, aici nu e bine… Consiliera personală a domnului primar a făcut acum, recent, pe data de 30 (n.red. – martie), o hârtie cu o justificare juridică puerilă”.

Citiți interviul integral pe Gândul.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sondaj INSCOP. Nicușor Dan rămâne pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei, urmat de Piedone. Ce scor ar obține Firea

Nicușor Dan spune că nu-l va ataca pe Sebastian Burduja, dar cere votul simpatizanților PNL: „Votul pe candidatul 3 e un vot aruncat”

A început lupta cu țânțarii în București. Anunțul primarului Nicușor Dan

Firea intră în competiția tricourilor cu Piedone și Nicușor Dan. Mesajul adresat adversarilor bărbați, la depunerea candidaturii la PMB

Partenerii noștri