Live

OMS spune că persoanele vaccinate trebuie să poarte în continuare mască și să se distanțeze. Care este motivul

Data actualizării: Data publicării:
China are în prezent patru vaccinuri în etapele finale de testare. Foto: Profimedia Images

Organizația Mondială a Sănătății spune că persoanele vaccinate împotriva coronavirusului trebuie să poarte în continuare masca de protecție și să respecte regulile de distanțare fizică pentru că deși ar putea fi imuni la dezvoltarea Covid-19, ei ar putea să răspândească, totuși, virusul.

Chiar dacă vaccinul previne dezvoltarea bolii Covid-19 odată ce virusul este în orgnaism, nu este încă suficient de clar dacă previne și riscul de răspândire a bolii. Astfel, persoanele imunizate care nu mai dezvoltă boala ar putea, totuși, să răspândească virusul și să-i infecteze pe cei care nu s-au vaccinat încă, au spus experți de la OMS, conform Agerpres

Din acest motiv, persoanele vaccinate ar trebui să continue să păstreze distanţa fizică recomandată, să poarte măşti faciale şi să se spele frecvent pe mâini, recomandă OMS. Conform directorului Departamentului de imunizare şi vaccinuri al OMS, Kate O'Brien, este necesar să fie întreprinse mai multe cercetări ştiinţifice cu privire la potențialul de contagiere și răspândire a virusului în contextul vaccinării. 

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri