Până la 100 de lei kilogramul de cireşe în pieţe
Fructele şi legumele româneşti au început să apară în pieţe. Mai târziu decât în alţi ani, dar la preţuri mult mai mari. Producătorii spun că recolta din acest an a întârziat din cauza frigului. Soiurile au fost plantate tarziu, astfel că producţia a ajuns pe tarabe în mai, în loc de aprilie.
Intervenție dramatică a mascaților
Medicul ucigaș, adus în România
Ce pensie va avea Iohannis
O macara s-a prăbușit peste o mașină parcată lângă o benzinărie, în București
Tragedie în China
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 1 mai
Candidata AUR la primăria Buzău se retrage cu scandal
Reacția unui bărbat după ce a văzut cât costă acum carnea de miel
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral doar cu îmbrăcăminte de vară
În piaţa Domenii din Capitală, căpşunele româneşti se vând cu preţuri între 15 şi 25 lei kg. Cine are însă poftă de cireşe va trebui să se mulţumească cu cele din import, din Grecia mai exact, iar kilogramul costă între 50 şi 100 lei.
La o piaţă din Craiova, cireşele româneşti au un preţ de 30 de lei pe kilogram.
Cumpărătorii spun că preţurile sunt mari, dar producătorii susţin că nu pot vinde în pagubă.
Ionuţ Radu, producător: „La mine este în sistem protejat şi scoatem cultura extratimpuriu. Preţurile sunt altfel, bineînţeles că şi costurile, ca să construieşti un solar sunt pe măsură, dar suntem protejaţi de intemperii, ploaie, vânt”
Adică o investiţie de peste 20.000 de euro, pe care speră să şi-o recupereze cât mai curând. Are căpşune pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi şi recoltează 700 de kilograme de fructe în fiecare săptămână.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News