Live

Paula Gâzea, soția protestatarului mort, a depus o plângere penală: „Eu consider că a fost gazat. Din această cauză a survenit decesul”

Data actualizării: Data publicării:

Paula Gâzea, soția protestatarului mort, care a depus, azi, o plângere penală, consideră că soțul ei a murit cu zile și că decesul acestuia a fost provocat de gazele din Piața Victoriei. „Eu așa consider”, le-a mărturisit femeia jurnaliștilor.

„O plângere penală, însoţită de avocată, pentru soţul meu, care eu consider că a fost gazat. Din această cauză a survenit decesul lui. Chiar dacă el suferea și de altele, eu asta consider”, a spus Paula Gâzea, soția  protestatarului mort, atunci când a fost întrebată de jurnaliști ce demersuri face.

Întrebată dacă Jandarmeria poartă o vină pentru ce s-a întâmplat cu soțul ei, aceasta a spus că: „Bineînţeles. Atât pot să vă spun. Rămâne să vedem ce facem cu plângerea, cum se va judeca și ce răspuns ne va da. Avocata mă reprezintă”.

Femeia a declarat că Ilie Gâzea nu a fost lovit de jandarmi. Aceasta a adăugat că, dacă va fi cazul, va cere inclusiv daune materiale de la statul român.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă spune că bărbatul de 62 de ani, care a participat la protestul din 10 august şi care a murit la Spitalul Judeţean din Alexandria, se prezentase la una dintre ambulanţele SMURD aflate în Piaţa Victoriei, acuzând sângerare la nas, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi a refuzat transportul la spital.

Ilie Gâzea a murit în cursul nopţii de 19 spre 20 august.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Partenerii noștri