Live

Plan roşu de intervenţie activat în Botoşani. 13 persoane, implicate într-un accident între un microbuz şi un autoturism

Data actualizării: Data publicării:

Un grav accident rutier s-a produs duminică, în judeţul Botoşani, între un autoturism și un microbuz. 13 persoane au fost implicate, una dintre victime fiind în stop cardio-respirator.

ACTUALIZARE 16:00 Cel puţin 11 oameni au fost răniți ăn urma accidentului din Botoșani în care au fost implicate un microbuz și două mașini. Unul dintre răniți este în stare gravă.

A fost o secundă de neatenție a unui șofer care a crezut că are timp să treacă înaintea unui microbuz și nu i-a dat prioritate, cum trebuia. Vehiculul mai mare a lovit însă în plin automobilul, care a luat foc după impact. O pasageră a rămas blocată în mașina ce ardea și s-a temut că sunt ultimele ei clipe.

Din fericire, un pompier care era în timpul liber trecea prin zonă și a reușit să o scoată din foc. Victima a ajuns în comă la spital, iar medicii încearcă să o țină în viață. Șoferul vinovat a fost rănit și el, dar nu grav, și este anchetat de polițiști.


Potrivit IGSU, 13 persoane - 9 din microbuz si 4 din autoturism - au fost implicate în accident.

La nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentară resurselor medicale la fata locului.

La locul accidentului au fost trimise două mașini de stingere, o descarcarare, o autospecială pentru transport victime multiple, două ambulanţe SMURD și cinci ambulanţe ale Serviciului Județean de Ambulanţă.

„Una dintre victime este în stop cardio-respirator și i se aplică măsurile salvatoare de viață de către echipajele medicale aflate la fața locului. Alte 7 victime vor fi transportate la spital, pentru investigații suplimentare”, a mai transmis IGSU.

Potrivit Poliției Botoșani, din primele date, șoferul autoturismului ar fi pătruns pe contrasens și a intrat frontal în microbuzul ce se deplasa spre Botoșani. Traficul în zonă este blocat, iar polițiștii rutieri încă efectuează cercetări la fața locului.

Accidentul a avut loc pe DN 29D Botoșani – Ștefănești, în zona localității Silișcani, județul Botoșani.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Impact violent pe o șosea din Mureș. Sunt trei victime, una în stare foarte gravă. A intervenit elicopterul SMURD

O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe DN2, la Mărășești: șoferul a murit, traficul este blocat

Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital

Două românce primesc 100.000 de euro despăgubiri după ce sora lor a murit în Italia

Partenerii noștri