Live

Poliția Română are un nou șef

Data actualizării: Data publicării:

Chestorul general de poliţie Ioan Buda a fost împuternicit, marţi, pentru a îndeplini funcţia de inspector general al Poliţiei Române.

Potrivit Monitorului Oficial, marţi a încetat împuternicirea lui Cătălin Ioniţă în această funcţie. Cătălin Ioniţă a cerut încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române, din considerente personale, anunţă Ministerul de Interne. 

″Şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Cătălin Ioniţă, a solicitat ministrului Afacerilor Interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale”, informează un comunicat al MAI.

Conform prevederilor legale, ministrul Carmen Dan a transmis documentele prim-ministrului, împreună cu propunerea de împuternicire în funcţia de inspector general al Poliţiei Române a chestorului general de poliţie Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră.

Cătălin Ioniţă a fost împuternicit în funcţia de şef al Poliţiei Române în 17 ianuarie, când l-a înlocuit pe Bogdan Despescu, demis în urma scandalului izbucnit după arestarea poliţitului Eugen Stan, cercetat după ce a agresat sexual mai mulţi copii.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fostul director al DGA, Cătălin Ioniţă, are o avere nejustificată de 1,15 milioane de lei, spune Agenția de Integritate

Fostul șef DGA, Cătălin Ioniță, a ieșit la pensie la 44 de ani. El fusese eliberat din funcție pentru că nu mai are certificat ORNISS

Șeful DGA, Cătălin Ioniță, a fost eliberat din funcție

Șeful SIAS, despre limita dintre lege și abuz în intervenții: Forța e pe măsura situațiilor pe care le gestionăm. Nu suntem mașini

Partenerii noștri