Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de încetare a raporturilor de serviciu ale fostului șef DGA, chestor principal de poliție Cătălin Ioniţă, anunță Administrația Prezidențială. Fostul șef al Direcţiei Generale Anticorupţie s-a pensionat la vârsta de 44 de ani, potrivit G4Media.ro.

Chestorul Cătălin Ioniță fusese eliberat din funcţie în urmă cu o lună, pentru că nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), necesară exercitării funcţiei.

G4Media scrie că fostul șef DGA a ieșit la pensie, lavârsta de 44 de ani.

Cătălin Ioniță, care a îndeplinit și funcția de șef al Poliției Române, a fost cercetat penal în 2018, pentru infracțiunile de trafic de influență și fals în declarații în formă continuată. Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar este suspectă și o persoană fizică îndreptățită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov. În 2019, procurorii DNA au clasat dosarul, pe motiv că fapta nu există.

Citește și: Neconcordanţe în declaraţiile de avere ale chestorului Cătălin Ioniţă