Live

Alegerea în funcția de președinte AUR a lui George Simion, anulată de Tribunalul București

Data publicării:
Alegerea în funcția de președinte AUR a lui George Simion, anulată de Tribunalul București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul București a anulat joi procesul verbal întocmit la Congresul extraordinar al partidului extremist AUR din 27 martie 2022, atunci când George Simion a fost ales președinte. Decizia a fost publicată pe portalul instanțelor, relatează G4Media.

Congresul a fost contestat de deputatul Ciprian Ciubuc, exclus din AUR anul trecut. Decizia instanței poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă.

Tribunalul București a anulat atât procesul verbal al congresului, cât și o decizie a Juriului Naţional de Onoare, Disciplină şi Arbitraj al AUR prin care Ciubuc era exclus din partid.

Simion a fost ales preşedinte al AUR la Congresul extraordinar al partidului din martie 2022. Formațiunea politică fusese condusă până atunci de George Simion și Claudiu Târziu în calitate de copreședinți.

Ciubuc a atacat deciziile de la congresul extraordinar pe motiv că acestea ar fi încălcat statutul AUR.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simion și Neamțu i-au cerut lui Gigi Becali 500.000 de euro pentru campania la europarlamentare. Finanțatorul FCSB: „Suflu și-n iaurt”

Candidații lui Simion vor salariile grase de la Bruxelles, dar își declară ura față de UE: „Nu îi dau 10 ani. Va colapsa”

Operațiunea ”Poligraful” la AUR. Cum și-a pus Simion oamenii la detectorul de minciuni al lui Selly

Scandal la vârful AUR: Simion l-a suspendat din funcție pe prim-vicepreședintele partidului. Reacția lui Marius Lulea

Partenerii noștri