Live

Cristina Trăilă (PNL): Pentru Klaus Iohannis nu a existat nicio semnătură în copie, toate sunt în original

Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Deputatul PNL Cristina Trăilă a declarat la Digi24 că, pentru Klaus Iohannis, candidatul pe care liberalii îl susţin la prezidenţiale, nu a existat nicio semnătură în copie.

„Pentru Klaus Iohannis s-au strâns 2,2 milioane de semnături, ce au verificat concret cei de la BEC au fost 250.000, nu a existat nicio semnătură în copie, toate au fost strânse pe teren de reprezentanţii noştri, toate sunt în original”, a declarat la Digi24 Cristina Trăilă.

Ea a adăugat că au fost unele erori materiale, dar că acelea au fost eliminate.

Trăilă a explicat şi care au fost erorile materiale, respectiv lipsa în unele situaţii a datei naşterii sau a menţiunilor privind adresa susţinătorilor.

„Nu toată lumea poate da datele pe loc. Nu au fost suspiciuni privind falsul cu privire la aceste semnături. Nu e nicio problemă. Acele erori materiale au fost eliminate”, a mai spus deputatul PNL.

Biroul Electoral Central a anunţat că face plângere penală pe numele a opt dintre candidații la prezidențiale, suspectați că au depus semnături false. În replică, Viorel Cataramă, unul dintre cei opt, a ridicat problema semnăturilor și în cazul candidaților acceptați.

Sunt discriminat în comparație cu alți candidați, care au aceeași problemă și care nu sunt menționați și asupra cărora nu s-a făcut plângere penală. Aceeași problemă cum o avem noi, cei opt, o are și domnul Klaus Iohannis, o are și doamna Dăncilă și domnul Barna și în această situație nu s-a făcut plângere penală. Mai mult, unii dintre acești candidați au pus fotocopii și ei nu pățesc nimic”, a completat Viorel Cataramă. Ulterior, într-un comunicat de presă, el i-a menționat și pe Mircea Diaconu și Theodor Paleologu.

În acest context, purtătorul de cuvânt al BEC a spus că există această problemă, dar că „pentru ceilalți candidați numărul semnăturilor afectate de similitudini nu a afectat pragul minim de 200.000 de semnături”.

Din punct de vedere al legii penale, tratamentul trebuie să fie egal”, a intervenit Viorel Cataramă.

Redactare G.M. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

Sebastian Burduja vrea ca Bucureştiul să devină port la Dunăre: „Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta”

Greblă: Peste 900 de români s-au înscris pentru a vota prin corespondență la prezidențiale și parlamentare. Sper să fie cât mai mulți

Turcia îl sprijină pe Mark Rutte pentru șefia NATO

Partenerii noștri