Live

Cum a construit PSD fake news-ul despre casca din urechea lui Klaus Iohannis. Răspunsul PNL

Data actualizării: Data publicării:

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, și Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, au distribuit pe Facebook un colaj în care susțin că președintele Klaus Iohannis a purtat o cască în urechea stângă la conferința de presă ținută miercuri seară. În replică, cei de la PNL au dat publicității o fotografie făcută șefului statului din profil.

Actualizare 21:45. Postarea a dispărut de pe pagina Gabrielei Firea.


Primul care a postat pe Facebook imaginea a fost senatorul PSD Florian Bodog.

„Nu pot să cred! Marele Iohannis are nevoie să i se șoptească în cască! Că altfel nu este în stare să răspundă la întrebările presei. E clar acum de ce nu vrea confruntare directă cu Viorica Dăncilă: se teme că nu-i va putea șopti nimeni răspunsurile!”, a scris Bodog.

Același colaj l-a distribuit și Gabriela Firea: „Președintele-candidat Iohannis este nu numai foarte curajos, foarte deschis dialogului, dezbaterilor, foarte informat si sigur pe el, ci și foarte spontan!? O dovedește cu prisosință casca din ureche folosita la conferinta de presa! Doamne, asa ceva!!??Ghinion!!!”

În replică, PNL a publicat o fotografie făcută președentelui Klaus Iohannis în timpul conferinței de presă.

Fotografii agenției InquamPhotos l-au surprins și ei din lateral pe Klaus Iohannis. Iată mai jos două fotografii realizate de Octav Ganea:

Klaus Iohannis, întrebat în timpul conferinței despre cască. Cum a reacționat

Despre acest lucru a vorbit și Klaus Iohannis, în timpul conferinței, la întrebarea unui jurnalist: „Aici nu, aici nu, cred că aici (face semn cu degetul spre cap, n.red.). E totuși ciudat, mă bănuiți că fără copiuță nu merge? (râde) Nu cred că mă bănuiți”. De altfel, șeful statului a întors capul în stânga și în dreapta pentru a arăta acest lucru.

Acesta lucru a fost comentat și de gazetarul Cristian Tudor Popescu, ulterior: „N-am înțeles întrebarea ușor stupidă dacă n-are o cască în ureche. Cum să ai o cască prin care să ți se spună când vorbești liber și răspunzi la întrebări pe care nu le cunoști dinainte. E imposibil așa ceva. Nu se poate așa ceva. Aici președintele a reacționat spontan, excelent, arătându-și urechea dreaptă, urechea stângă, apoi creștetul capului, aici este casca. Nu s-a arătat indignat. A găsit răspunsul perfect.”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, întrebat dacă e normal ca PSD să susţină un primar condamnat pentru proxenetism: „Românii au întotdeauna dreptate”

Ciucă, după promulgarea legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro: „România trece la o nouă etapă”

Iohannis, de Ziua Independenţei Naţionale: E esenţial să reflectăm la România pe care dorim să o construim pentru generaţiile tinere

Marcel Ciolacu: PSD este cel mai european partid din România

Partenerii noștri