Cum a construit PSD fake news-ul despre casca din urechea lui Klaus Iohannis. Răspunsul PNL

Data actualizării: Data publicării:
icon-iohannis-casca-colaj-psd

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, și Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, au distribuit pe Facebook un colaj în care susțin că președintele Klaus Iohannis a purtat o cască în urechea stângă la conferința de presă ținută miercuri seară. În replică, cei de la PNL au dat publicității o fotografie făcută șefului statului din profil.

Actualizare 21:45. Postarea a dispărut de pe pagina Gabrielei Firea.


Primul care a postat pe Facebook imaginea a fost senatorul PSD Florian Bodog.

„Nu pot să cred! Marele Iohannis are nevoie să i se șoptească în cască! Că altfel nu este în stare să răspundă la întrebările presei. E clar acum de ce nu vrea confruntare directă cu Viorica Dăncilă: se teme că nu-i va putea șopti nimeni răspunsurile!”, a scris Bodog.

Același colaj l-a distribuit și Gabriela Firea: „Președintele-candidat Iohannis este nu numai foarte curajos, foarte deschis dialogului, dezbaterilor, foarte informat si sigur pe el, ci și foarte spontan!? O dovedește cu prisosință casca din ureche folosita la conferinta de presa! Doamne, asa ceva!!??Ghinion!!!”

În replică, PNL a publicat o fotografie făcută președentelui Klaus Iohannis în timpul conferinței de presă.

Fotografii agenției InquamPhotos l-au surprins și ei din lateral pe Klaus Iohannis. Iată mai jos două fotografii realizate de Octav Ganea:

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Klaus Iohannis, întrebat în timpul conferinței despre cască. Cum a reacționat

Despre acest lucru a vorbit și Klaus Iohannis, în timpul conferinței, la întrebarea unui jurnalist: „Aici nu, aici nu, cred că aici (face semn cu degetul spre cap, n.red.). E totuși ciudat, mă bănuiți că fără copiuță nu merge? (râde) Nu cred că mă bănuiți”. De altfel, șeful statului a întors capul în stânga și în dreapta pentru a arăta acest lucru.

Acesta lucru a fost comentat și de gazetarul Cristian Tudor Popescu, ulterior: „N-am înțeles întrebarea ușor stupidă dacă n-are o cască în ureche. Cum să ai o cască prin care să ți se spună când vorbești liber și răspunzi la întrebări pe care nu le cunoști dinainte. E imposibil așa ceva. Nu se poate așa ceva. Aici președintele a reacționat spontan, excelent, arătându-și urechea dreaptă, urechea stângă, apoi creștetul capului, aici este casca. Nu s-a arătat indignat. A găsit răspunsul perfect.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri