Live

Steriu: Nu a fost niciun fel de surpriză intrarea Vioricăi Dăncilă în turul doi. Ne pregătim foarte mult pentru o dezbatere

Data actualizării: Data publicării:

Social-democrații îl cheamă pe Klaus Iohannis la dezbatere. În urma alegerilor prezidențiale organizate duminică, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt cei care au obținut cele mai multe voturi. Actualul președinte al României s-a clasat pe primul loc cu un scor de 36,91%, în timp ce candidatul din partea PSD, Viorica Dăncilă, a obținut scorul de 23,45%. Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD, mai spune că social-democrații erau siguri că Dăncilă va intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Nu a fost niciun fel de surpriză intrarea în turul doi. Ştiam că există toate resursele necesare şi de-a lungul zilei de ieri nu a existat niciun fel de emoţie în acest sens”, a spus Steriu.

El a adăugat că numărătoarea paralelă a PSD confirmă „aproape în totalitate” comunicările AEP.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mulţumit preşedinţilor de organizaţii care şi-au făcut foarte bine treaba. „Analiza o vom face în continuare, judeţ cu judeţ, localitate cu localitate. Sunt foarte multe lucruri bune, ne uităm la cifre, strategii, la modul cum s-a lucrat”, a explicat Steriu.

El a adăugat că social-democrații își doresc o dezbatere între cei doi candidați la prezidențiale din turul 2.

Ne pregătim foarte mult pentru a avea o dezbatere. Dorim foarte mult ca președintele Klaus Iohannis să vină la o dezbatere sau cel puțin la o dezbatere”, a spus Steriu.

Cu cât sunt mai multe dezbateri, nu chiar în fiecare zi, dar cu atât într-adevăr românii pot să vadă în întregime un candidat. Eu cred că doamna Dăncilă a fost foarte transparentă spre deosebire de Klaus Iohannis, pe care nu l-am văzut în patru ani de zile pe la vreo televiziune. Eu cred că un președnte trebuie să meargă la discuții cu oameni, să participe la dezbateri, să aibă simțul umorului”, a adăugat Steriu.

Biroul Electoral Central a anunțat, luni, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor 95,89% din secțiile de votare, potrivit cărora Klaus Iohannis a obținut 36,91% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă 23,45%. Dan Barna se situează pe locul al treilea, cu 14,19% din voturi.

Editate: M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

USR Iași cere filialelor PSD din Moldova să retragă sprijinul politic al lui Ciolacu, după reclamațiile „discriminatorii” ale acestuia

Piedone îl ironizează pe Ciolacu: Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Eşti bine?

Băsescu este convins că Ciolacu va pierde PSD dacă Firea va câștiga Primăria Capitalei: „Nu-l iartă, nici eu nu l-aș ierta”

Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu

Partenerii noștri