Live

Barometru: PNL ar câștiga 47,4% din voturi la parlamentare, Pro România se prăbușește. Cum stau PSD și USR-PLUS

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis vorbește la sediul PNL după aflarea rezultatelor preliminare ale primului tur al alegerilor prezidențiale 2019, duminică, 11 noiembrie 2019. Inquam Photos / George Călin

Un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM arată că PNL conduce detașat în sondaje. Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare 47,4% dintre români care ar merge la vot i-ar vota pe liberali.

Pe locul doi în preferințele celor chestionați sunt social-democrații. PSD este creditat cu un scor electoral de 20,6%, cu două procente în plus față de ultima lună a anului trecut.

Cu un procent a crescut și USR, care în ianuarie a fost preferat de 12,4% dintre respondenții IMAS. Împreună, USR și PLUS ar obține 15,8 la sută din voturi.

UDMR este cotat cu 4,7% dintre opțiuni, în scădere cu 0,3%, PMP cu 1,8%, în minus cu 1,2% față de decembrie. ALDE are 3,2% în sondajul IMAS.

Cea mai mare scădere față de luna decembrie o înregistrează Pro România, partidul condus de Victor Ponta având o cotă electorală de 3,8%, față de 6,4% în decembrie.

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI. Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%.

Redactor: G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au venit primele oferte: Radu Drăgușin poate pleca de la Tottenham după șase luni! Urmează întâlnirea decisivă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Burduja: Nicușor Dan nu e un om de dialog. Nu răspunde la telefon. Are o atitudine arogantă

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

Partenerii noștri