Live

C. T. Popescu: Statul la masă cu statul paralel - asta practica Dragnea. A murit "statul paralel"

Data actualizării: Data publicării:

"Statul paralel" a fost înlocuit de "Statul mafiot", iar această expresie, care însemna totuşi o ideologie, va dispărea, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. "Statul la masă cu statul paralel - asta practica Dragnea", spune jurnalistul, care explică astfel contextul în care expresia nu va mai putea fi folosită.

"S-a mai întâmplat ceva înainte de congres. A murit statul paralel. N-o să mai auziţi de el. Deja Codrin Ştefănescu, foarte supărat, vorbind înainte de congres, spunea: Eu, care am luptat cu statul mafiot. E prima dată când nu mai zice paralel. Statul mafiot susţinut de... şi aici urmau Kovesi, Coldea, SRI, DNA... De oamenii ăia. Atât.

Ştefănescu spune corect: Eu combat, vreau să scot un milion de oameni în stradă să calce în stradăa #rezist, sunt braţul înarmat al partidului, trădare să fie... apropos de confesiunile lui Maior în faţa comisiei, confesiuni pe care comisia nu le aştepta. Mă şi întreb. E o secvenţă minunată, aş fi vrut să fiu alături. Toţi ar fi vrut să meargă la toaletă, să nu fie de faţă. Probabil îi spuneau printre dinţi să tacă. Maior le-a debitat. De ce a făcut-o? Păi la cât i-au zis Ştefănescu, susţinut de Dragnea şi alţii, că e capul unei conspiraţii paralele de la Washington, împotriva lui Dragnea, s-o fi săturat şi Maior şi a venit şi a spus. "Stătea Dragnea la o ţuică şi o proteină cu Kovesi, cu Coldea, cu mine şi cu statul paralel". Statul la masă cu statul paralel. Asta practică Dragnea.

Asta e de înţeles şi pentru cel mai îngust la minte pesedist şi simpatizant PSD, măcar aici trebuie să-şi pună o întrebare. Nu spunea că ăştia sunt poliţia politică, că ne aleargă peste tot, că fiecare cetăţean e în pericol din cauza lor şi el stătea cu ei la masă.

Dragnea ce a făcut? Mai întâi a ameninţat. Luaţi-l de pe mine că-l omor. Adică o să mă duc la comisie şi o să spun. De data asta, comisia a avut bun simţ. A doua greşeală nu puteau să o mai facă. Au interzis cu cruzime libertatea de exprimare a lui şefu'. Ce să spună el. N-o să mai spună. Poate o să mai spună cândva.

Şi mai interesant e cum l-au băgat în spital pe Coldea. Generale, nu e aşa că eşti răcit? Nu sunt. Ba eşti, dar nu-ţi dai seama.  În acest fel, încearcă să pună batista pe ţambal în legătură cu faptul că Dragnea e cetăţean fidel al statului paralel. Sigur că o evită Dragnea, dar nu mai are cum să mai iasă cu sabia în dreapta şi cu Biblia în stânga împotriva statului paralel. Deşi e o mare problemă. Bruma asta fantasmagorică de ideologie cu statul paralel însemna totuşi o ideologie. Acum n-o mai au nici pe asta", a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Un candidat PSD își face campanie cu un clip în care lasă o fată să cadă lângă el fără să intervină. Apoi a explicat motivul (VIDEO)

Partenerii noștri