Live

Reducerea cheltuielilor din ministere începe cu o amânare. Cărbunaru: „Analiza va fi derulată la următoarea şedinţă a Executivului”

Data actualizării: Data publicării:
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Foto: George Călin/Inquam Photos

Analiza propunerilor ministerelor de reducere a cheltuielilor bugetare, cerută de premierul Nicolae Ciucă, va fi derulată la următoarea şedinţă a Executivului, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Potrivit acestuia, până miercuri după-amiază majoritatea ministerelor au depus deja planurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Procesul de centralizare este încă în derulare, documentele fiind preluate la nivelul Guvernului. Analiza propunerilor ministerelor va fi derulată la următoarea şedinţă a Executivului”, a informat Cărbunaru, potrivit Agerpres.

Între ministerele care au avansat, deja, propuneri de reducere a bugetului se numără şi Ministerul Afacerilor Interne.

Conform unor surse politice, MAI a avansat o reducere a cheltuielilor de aproximativ 650 de milioane de lei, banii urmând a fi economisiţi de la cheltuieli cu bunuri şi servicii - 200 de milioane de lei şi prin neîncadrarea din sursă externă în structurile ministerului a 8.000 de persoane - 450 de milioane de lei, aşa cum s-a bugetat pe anul 2023, ca urmare a deficitului de personal.

Tot surse politice au precizat că Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a propus o reducere de 160 de milioane de lei a cheltuielilor, banii urmând a fi economisiţi şi prin decalarea pentru anul viitor a unor alocări de sume aferente proiectelor de cercetare declarate câştigătoare sau în curs de a fi stabilite în baza concursurilor organizate în acest an de minister.

În privinţa Ministerului Educaţiei, aceleaşi surse politice au precizat că ministrul de resort a comunicat premierului că nu există posibilitatea de reduceri de cheltuieli la această instituţie.

Citește și Budăi, despre reducerea cheltuielilor: Exclus tăieri de salarii. La Ministerul Muncii tăiem 20% de la combustibili și deplasări

Editor : Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marcel Ciolacu va discuta cu salariaţii din Guvern care protestează: Am să fac un teambuilding ca să ne cunoaştem mai bine

Sindicaliștii care protestează față de taxele mari pe salarii au ajuns la Finanțe. Reprezentanți ai BNS au intrat la discuții

Premierul Mihail Mișustin a prezentat lista miniștrilor. Cine a fost înlocuit și cine rămâne în noul guvern al lui Putin

Vladimir Putin nu renunță la Mihail Mișustin și îl propune din nou prim-ministru. Ce planuri are cu Șoigu și Lavrov

Partenerii noștri