Reducerea cheltuielilor din ministere începe cu o amânare. Cărbunaru: „Analiza va fi derulată la următoarea şedinţă a Executivului”

Data actualizării: Data publicării:
Conferință de presă susținută de Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului, la finalul ședinței task-force pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară din Ucraina, la Palatul Victoria din Bucuresti, vineri 25 februarie 2022.
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Foto: George Călin/Inquam Photos

Analiza propunerilor ministerelor de reducere a cheltuielilor bugetare, cerută de premierul Nicolae Ciucă, va fi derulată la următoarea şedinţă a Executivului, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Potrivit acestuia, până miercuri după-amiază majoritatea ministerelor au depus deja planurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Procesul de centralizare este încă în derulare, documentele fiind preluate la nivelul Guvernului. Analiza propunerilor ministerelor va fi derulată la următoarea şedinţă a Executivului”, a informat Cărbunaru, potrivit Agerpres.

Între ministerele care au avansat, deja, propuneri de reducere a bugetului se numără şi Ministerul Afacerilor Interne.

Conform unor surse politice, MAI a avansat o reducere a cheltuielilor de aproximativ 650 de milioane de lei, banii urmând a fi economisiţi de la cheltuieli cu bunuri şi servicii - 200 de milioane de lei şi prin neîncadrarea din sursă externă în structurile ministerului a 8.000 de persoane - 450 de milioane de lei, aşa cum s-a bugetat pe anul 2023, ca urmare a deficitului de personal.

Tot surse politice au precizat că Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a propus o reducere de 160 de milioane de lei a cheltuielilor, banii urmând a fi economisiţi şi prin decalarea pentru anul viitor a unor alocări de sume aferente proiectelor de cercetare declarate câştigătoare sau în curs de a fi stabilite în baza concursurilor organizate în acest an de minister.

În privinţa Ministerului Educaţiei, aceleaşi surse politice au precizat că ministrul de resort a comunicat premierului că nu există posibilitatea de reduceri de cheltuieli la această instituţie.

Citește și Budăi, despre reducerea cheltuielilor: Exclus tăieri de salarii. La Ministerul Muncii tăiem 20% de la combustibili și deplasări

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri