Live

Ce efecte ar putea avea declarațiile lui Dragnea. Explicațiile ironice ale unui analist politic

Data actualizării: Data publicării:

Analistul politic Ion Bogdan Lefter a comentat ironic, la Digi24, afirmațiile lui Liviu Dragnea de marți seară. Într-o notă amuzantă, analistul politic a explicat că există un public pentru povești în care Dragnea „este urmărit de patru pitici cazați la Athenee Palace, dar pe care organele statului nu reușesc să-i identifice”.


„Suntem într-o zonă a trăsnăilor conspiraționiste. Este liderul unui partid, al unei coaliții, a unei guvernări, care de un an și șapte luni face trăsnăi de toate felurile: încearcă să strice statul de drept, sistemul legislativ, dă peste cap economia, mută impozitele. Președintele a numit zona asta fiscală „țopăială”, explică Ion Bogdan Lefter.

Legat de efectele acestor declarații, analistul a explicat că deși afirmațiile sunt de-a dreptul comice, ele pot căpăta o nuanță dramatică.

Sunt efecte aspura noastră, a oamenilor normali, poate să fie de-a dreptul comic, cu nuanțe dramatice pentru că e vorba de un demnitar important în stat. E foarte caraghios ce spune domnul Dragnea.

Pot fi efecte și asupra proporului electorat, cât o mai fi el, poate să fie interesat și mobilizat de asemenea mesaje catastrofice.

Pot fi efecte și de alte feluri, de exempu mediu economic, întreaga arhitectură a statului nu se simte bine când de la vârf vin asemenea mesaje trăsnite.

Pot fi și efecte diplomatice, căci amabasadele la București, cancelariile din lumea întreagă preiau aceste informații, sigur contextualizandu-se corect, sunt transmise ca trăsnăi, dar nu e bine pentru țară ca de la vârf să se transmită astfel de mesaje care nu sunt confirmate de organele abilitate ale statului. Mai rămâne să ne spună domnul Dragnea că îi vânează extratereștri care vor să îi răpească, să îi ducă pe altă planetă ca să-l lase pe Iohannis să stăpânească România”, afirmă, într-o notă amuzantă, analistul politic.

Președintele PSD Liviu Dragnea a spus, marți seara, că a fost ţinţa unei tentative de asasinat. Liderul PSD a spus în direct la Antena 3 şi că a existat o anchetă în acest caz. Oficial, însă, la Parchetul General nu a fost în lucru niciodată un dosar pe această temă.

CITIȚI ȘI: Dragnea: Eu aș vrea suspendarea președintelui, să vedem Tăriceanu dacă s-a schimbat

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Anamaria Prodan a spus de față cu Roland Gavril ce se va întâmpla dacă boxerul o va înșela! ”Toți sunt șmecheri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Judecătorii au anulat probele în dosarul de trafic de influență al lui Dragnea pentru vizita la Trump. Dosarul se întoarce la DNA

Drulă: Am văzut câteva din emisiunile lui Dragnea. Mi-au plăcut vreo două reţete, dar s-a stricat emisiunea când a vorbit de politică

Cristian Ghinea a depus plângere la DNA împotriva deciziei de clasare a dosarului „BMW-uri pentru Poliție”

Cioloș: Șansele României de a adera la Spațiul Schengen scad pe zi ce trece. În 2017 trebuia să intrăm

Partenerii noștri