Dragnea: Eu aș vrea suspendarea președintelui, să vedem Tăriceanu dacă s-a schimbat

Data actualizării: Data publicării:
dragnea si tariceanu

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marți seară la Antena 3 că guvernul Dăncilă nu va pleca pentru că vrea Iohannis, precizând că personal își dorește suspendarea președintelui, chestiune care încă nu s-a discutat încă în coaliție.

„Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur și simplu. Eu aș vrea. Să vedem dl. Tăriceanu... dacă s-a schimbat”, a declarat Liviu Dragnea.

Citiți și:  Tăriceanu: Nu ştiu dacă suspendarea mai trebuie să fie prima preocupare

El a ținut să dezmintă astfel informațiile vehiculate în media că ar accepta schimbarea premierului pentru a declanșa o eventuală suspendare a președintelui Iohannis, în cazul în care acesta nu va fi de acord cu nominalizarea unui alt premier. „Categoric nu o schimb. O susțin fără ezitare, e un premier foarte bun, trebuie să rămână până în 2020”, a afirmat Dragnea. „Și ea a început să fie o țintă, dar nici noi nu stăm cu mâinile în sân. Acest guvern nu va pleca că vrea Iohannis. A învățat repede cum să conducă un guvern și o face din ce în ce mai bine”, a punctat președintele Camerei Deputaților.

„Trebuie să reziste și va rezista. Este o femeie decentă, nu este o femeie slabă”, a declarat președintele PSD întrebat dacă Viorica Dăncilă are nevoie de sprijin moral în condițiile presiunilor la care este supusă.

El nu a exclus posibilitatea unei remanieri însă, precizând că personal este nemulțumit de activitatea unor miniștri. „Vom discuta despre activitatea miniștrilor” la Neptun, a spus liderul PSD.

Dragnea spune că se știe că Tăriceanu este mai reticent la ideea suspendării. „Ca în orice coaliție (...), se pare că el e mai echilibrat”, a menționat Dragnea. El susține că nici vorbă de o răceală între el și liderul ALDE, ba dimpotrivă, a povestit că s-au întâlnit în ultimele zile de mai multe ori, au băut o bere-două și au mâncat niște pește împreună.

Citiți și: 

Liviu Dragnea: S-a încercat asasinarea mea anul trecut

Liviu Dragnea dezvăluie cu cine a vorbit la telefon în timpul violențelor din 10 august

Dragnea: E fierbere în partid că de ce nu începem protestele la poarta lui Iohannis. E foarte posibil

Liderul PSD, atac la adresa multinaţionalelor: finanţează #rezist

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri