Live

Ciolacu acuză USR și Forța Dreptei, care au atacat măsurile fiscale la CCR, că „s-a pierdut deja un miliard de lei”

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, sâmbătă, că prin atacarea la CCR a legii pe care şi-a asumat răspunderea în Parlament s-a pierdut deja un miliard de lei, din reorganizare şi din combaterea evaziunii. „Vom încerca să recuperăm”, a transmis premierul.

„Ministrul de finanţe este un om foarte, foarte responsabil şi încercăm împreună să găsim soluţiile cele mai bune. Până acum le-am găsit. Cu acest atac ipocrit, din punctul meu de vedere, la CCR s-au pierdut deja sume pe care ne bazam în primul şi în primul rând din reorganizare şi din combaterea evaziunii. În jur de un miliard, dar vom încerca să recuperăm”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, conform News.ro.

Întrebat ce se întâmplă dacă legea va fi declarată neconstituţională, premierul a afirmat: „Vom vedea dacă se întâmplă acest lucru, care părţi neconstituţionale şi o să grăbim. Avem şi acest scenariu făcut împreună cu ministrul de finanţe”.

Ciolacu a reiterat ideea că situaţia economică a României nu este dificilă.

„Nu avem probleme de incapacitate de plată, de nimic. Noi avem o singură problemă de a ne încadra într-un deficit, unde avem de închis cu Comisia, să vedem cheltuielile directe şi indirecte în ceea ce priveşte Ucraina (...) România nu va fi amendată cu 0,5% din PIB, pentru că, în eventualitatea în care depăşeşte deficitul, lucrurile sunt sub control”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că „lucrurile nu sunt critice”.

„Nu avem probleme de salarii, de pensii, dimpotrivă. Săptămâna viitoare voi avea o întâlnire cu dânsul (ministrul Finanţelor – n.r.), inclusiv pe proiecţia bugetului pe anul viitor, fiindcă dorim până la sfârşitul anului să avem şi bugetul aprobat”, a mai precizat premierul.

Pe 18 octombrie, Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe legea privind măsurile fiscal-bugetare pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Extremistul olandez Geert Wilders anunță că a obținut un acord pentru o coaliție de guvernare, după șase luni de negocieri

Judecătorul CCR Varga Attila, internat în stare gravă la Spitalul Universitar din București

Iohannis și Ciolacu condamnă „actele extremiste” după ce premierul slovac Robert Fico a fost împușcat: „Nu au nicio justificare”

Marcel Ciolacu merge în vizită oficială în Turcia, la invitaţia preşedintelui Erdogan

Partenerii noștri